Különleges programsorozattal indítja az őszt a Libri
Fotó: Koncz Anita

Különleges programsorozattal indítja az őszt a Libri

A Libri büszkén mutatja be megújuló törzsvásárlói programját, amely az olvasás szenvedélyének elismerésével és különleges előnyökkel várja olvasóit. A program célja, hogy az irodalom iránti rajongásra építve egyedülálló élményeket és új lehetőségeket kínáljon tagjai számára. A személyre szabott ajánlatok és kiemelt figyelem mellett a program különleges eseményekkel is gazdagítja a vásárlói élményt, olyan népszerű témákban, mint a #booktok könyvek.


A Libri nemrég készült, olvasási szokásokat vizsgáló kutatása kimutatta, hogy az olvasás leginkább a kikapcsolódás, az időtöltés és a szórakozás fontos eszköze mind a gyakori, mind a ritka könyvvásárlók számára. A kérdezettek számára az olvasás nem csupán pihenést, hanem ismeretbővítést és tanulást is jelent, új világokat nyitva meg számukra, miközben kivonja őket a mindennapok fáradalmaiból.

Manapság szinte luxus, ha van időnk magunkra. Fontos, hogy a szabadidőnket úgy töltsük el, hogy az egyszerre legyen pihenés, feltöltődés és szórakozás. Az olvasás erre kiváló választás, mely ráadásul a mentális egészségünket is szolgálja. A Sussexi Egyetem egy korábbi kutatása kimutatta, hogy már napi 20 perc olvasással is jelentősen, közel 70%-kal csökkenthetjük a stressz-szintünket. A könyvek tehát nemcsak tanulásra, önfejlesztésre vagy a szabadidőnk eltöltésére alkalmasak: az olvasás hosszú távon is javítja az életminőségünket

– nyilatkozta Ludvig Orsolya Stefanie, a Libri marketing és kommunkációs igazgatója.

A Libri hisz a minőségi időtöltésben és kapcsolatokban, ezért fontos számára, hogy megbecsülje visszatérő vásárlóit. Az új törzsvásárlói program célja, hogy az olvasáson keresztül történő közösségépítést fokozza, különleges, személyre szabott ajánlatokkal és exkluzív eseményekkel szolgálva meglévő és új vásárlói számára.

Prémium rendezvénysorozat – az olvasás élményén osztozva

A megújulás egyik legizgalmasabb része az ősszel induló tematikus rendezvénysorozat, amely az olvasásnépszerűsítés és az olvasás általi közösségépítés jegyében valósul meg. A 2024. szeptember 5-i Florence Press Day résztvevői ízelítőt kaptak a programsorozatból, amelyen Bibók Bea, az Ellopott gyermekkorcímű könyv szerzője is részt vett.

Korn Anita közreműködésével Ludvig Orsolya Stefanie, a Libri marketing és kommunikációs igazgatója, és Bibók Bea beszélgettek az olvasás mentális egészségre és jóllétre gyakorolt jótékony hatásairól. A beszélgetés középpontjában az állt, hogyan tudunk az olvasás által önmagunkról és a környezetünkről is gondoskodni, valamint hogy egy könyv elolvasása képes-e megváltoztatni az életünket. Ezen belül kitértek Bibók Bea könyvére, amelynek központi témája a parentifikáció jelensége, amelyet a szerző mélyrehatóan és érzékenyen elemez. A könyvben Bea nemcsak bemutatja ezt a témát, hanem személyes történetekkel és kutatásokkal is gazdagítja az olvasói élményt. A rendezvény során Bibók Bea dedikálta könyvét a sajtó képviselőinek és a résztvevőknek egyaránt.

Saját tapasztalatom miatt nemcsak pszichológiai tudásom van a parentifikációról, hanem bőven van saját élményem is, kívülről-belülről ismerem a témát. A szárnyalást, a sikert, a flow érzését, az önátadás örömét, az önfeláldozó szeretetet, a lelkesedést, a hitet és a kitartást, és az ebből kifolyólag megélt óriási csalódásokat, az átvertség és a kihasználtság érzését is. Ismerem az ellopott gyermekkor fájdalmát, az élethosszig tartó megküzdés ízét és tapasztalatát, a megküzdés folyamatát, a saját önreflexióm által megszerzett belső tudást és a minőségi, önazonos élet jutalmát. Ebben a könyvben minden tudásomat felhasználom, hogy segíteni tudjak a hasonló problémákkal küzdő olvasóknak.

A Libri kutatása kimutatta, hogy a pszichológiai témájú könyvek évek óta előkelő helyen állnak az olvasók körében. Az embereket rengetegféle pszichológiai téma érdekli, hiszen az olvasás nemcsak kikapcsolódást nyújt, hanem jótékony hatással is van a mentális egészségre. Amikor pedig az olvasás során ilyen témákról szerzünk új, hasznos tudást, az még inkább elősegíti a lelki jólétet. A havonta megrendezésre kerülő eseménysorozat különleges helyszíneken, érdekes vendégekkel és változatos tematikákkal repíti el a törzsvásárlókat a könyvek világába. A résztvevők mindig valami újat és izgalmasat tapasztalhatnak, és exkluzív helyszíni ajánlatokkal gazdagodhatnak.

Dísz- és különleges kiadású könyvek

A Libri a rendezvények mellett díszkiadásokkal és limitált, különleges kiadású könyvekkel is megajándékozza hűséges olvasóit. Emellett megújult merchandising kollekciójuk is elérhetővé válik, hogy az olvasás szerelmesei még különlegesebb termékekkel gazdagodjanak. Ilyen például a népszerű Könyvről Könyvre olvasónapló és öröknaptár, amely idén új kiadásban, november 1-től lesz kapható.

Fotó: Koncz Anita

A Libri megújuló törzsvásárlói programja nemcsak az olvasás iránti elkötelezettséget jutalmazza, hanem egy különleges közösséget is kínál minden törzsvásárló számára. A tagok exkluzív rendezvényeken vehetnek részt, ahol szerzőkkel találkozhatnak, és például az olvasás mentális egészségre gyakorolt pozitív hatásairól szóló beszélgetésekbe kapcsolódhatnak be. Ez a program egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy az olvasás élménye közösségi és inspiráló tapasztalattá váljon.


A figyelmetekbe ajánljuk