Jelenet a The Criticből
Fotó: IMDb

3+1 könyv, amiből világhírű színészek főszereplésével érkezik a filmadaptáció

2024-ben rengeteg könyvet filmesítettek meg kisebb-nagyobb stúdiók, elég, ha csak a Dűne: Második részre, A sógunra vagy a Velünk véget érre gondolunk. Szerencsére az év utolsó pár hónapjában sem maradunk színvonalas adaptációk nélkül – ezek közül mutatjuk most be a 4 legérdekesebbet.


​1. Joe R. Landsdale: The Thicket (2013)

A történet egy árván maradt testvérpárról, Jackről és Luláról szól, akiket gyerekkoruk óta sújt a balszerencse. Nagyanyjuk egy balesetben, szüleik pedig himlőben halnak meg, majd, miközben nagybátyjuk farmjára tartanak, nagyapjukat meggyilkolják, Lulát pedig elrabolja egy bankrablókból álló klán. Jack ezután csatlakozik egy fejvadász csapathoz, hogy bosszút álljon a törvényen kívülieken. A hajsza a Thicket nevű helyre, a rettegett, vad senkiföldjére vezet, ahol mindenkire halálos veszély leselkedik.

A Peter Dinklage, Juliette Lewis és Esmé Creed-Miles főszereplésével készült, azonos című film szeptember 6-án került az amerikai mozikba – bár magyar bemutatóról eddig nem érkeztek hírek, meglepő lenne, ha valamilyen platformon nem jutna el hozzánk is néhány héten belül.

​2. Anthony Quinn: Curtain Call (2015)

A regény az 1930-as évek Londonjában játszódik, ahol a színésznő Nina szemtanúja egy gyilkossági kísérletnek, amelynek következtében a Soho alvilágában találja magát. A filmben a hangsúly Nináról (Gemma Arterton) egy nagyra becsült színházi kritikusra, Jimmyre (Ian McKellen) helyeződik át, akinek a Daily Chronicle című újság tulajdonosának halála után veszélybe kerül az állása. Amikor Jimmy találkozik Ninával, kettejük között egyfajta szövetség alakul ki, ami a kritikus pozíciójának megőrzésére és a színésznő karrierjének fellendítésére irányul.

Az Ian McKellen és Gemma Arterton mellett Mark Strong főszereplésével készült The Critic szeptember 13-án debütál az Egyesült Királyság mozijaiban. Magyar bemutatóról egyelőre nincs hír.

​3. Peter Brown: A vad robot (2016)

A Peter Brown illusztrációs könyvsorozatából készülő animációs film egy Roz nevű robotról szól, aki egyedül találja magát egy lakatlan szigeten. Első körben fogalma sincs, mihez kezdjen, de muszáj túlélési ösztöneit használnia, hogy alkalmazkodjon környezetéhez és megvédje magát a rá leselkedő veszélyektől. Hamarosan megismerkedik a sziget őslakos állataival, akikkel lassan összebarátkozik – egy árva kisliba iránt pedig különös kötődést érez.

A DreamWorks animációs stúdió új filmje, A vad robot október 24-én érkezik a magyar mozikba. Roz hangját Lupita Nyong'o (12 év rabszolgaság, Fekete Párduc) kölcsönzi majd, de Pedro Pascal, Kit Connor és Mark Hamill is része a projektnek.

​+1: Elin Hilderbrand: A tökéletes pár

A Netflix új minisorozatának alapjául szolgáló regényben Ameliát esküvőjének napján ismerjük meg. A boldogító igent egy gazdag család sarjával együtt készül kimondani, azonban a szertartás előtt pár órával holtan találják az egyik koszorúslányt. Amelia életének legfontosabb napja teljes káoszba fullad, a nyomozás során pedig sötét titkok derülnek ki a pár múltjáról.

A Nicole Kidman, Liev Schreiber és Dakota Fanning főszereplésével készült A tökéletes pár szeptember 5-e óta streamelhető a Netflixen.

A figyelmetekbe ajánljuk