4 sorozat a 2024-es őszi-téli szezonból, amire még érdemes várnunk
HBO MAX

4 sorozat a 2024-es őszi-téli szezonból, amire még érdemes várnunk

2024 eddig is elkényeztetett minket számos kiváló sorozattal – elég csak például az Egy napra, a 3-test problémára, A Sógunra vagy a True Detective legújabb évadára gondolnunk. Az ősz további ígéretes szériákat hoz majd magával, ezekből mutatunk most négyet.

Pingvin – MAX

A 2022-es – Robert Pattinson főszereplésével készült – Batman azt a célt tűzte ki maga elé, hogy feléleszti és újragondolja az elmúlt évtizedekben többször is megformált denevérember karakterét.

Mindez olyannyira jól sikerült, hogy a film alkotói tovább bővítik az univerzumot: Gotham világa egy minisorozatban köszön majd vissza hamarosan, ahol a Batman egyik főellensége, a Pingvin (Colin Farrell) lesz majd a főszerepben.

Premier: 2024. szeptember 19.

Disclaimer – Apple TV+

A Disclaimer című pszichológiai thriller Renée Knight azonos című regénye alapján készült, amely magyarul a Cáfolat címet kapta. A történet középpontjában Catherine Ravenscroft újságíró (Cate Blanchett) áll, aki eddig arra építette karrierjét, hogy mások bűneit tárta a nyilvánosság elé. Élete azonban váratlan fordulatot vesz, amikor egy névtelen szerző által írt könyv kerül a kezébe, amelyben az ő személye és saját rejtegetett titkai a főszereplők.

Premier: 2024. október 11.

Ezt is olvasd el! 5 kiváló sorozat, ami valójában könyvadaptáció

Dűne: Prófécia – MAX

Vitathatatlanul az idei év egyik legnagyobb kritikai és kasszasikere a Denis Villeneuve által készített Dűne: Második rész.

Így nem csoda, hogy az ősz talán legjobban várt sorozata a Dűne: Prófécia, amely több mint 10 ezer évvel Paul Atredes (a filmben Timothée Chalamet) születése előtt játszódik. A széria főként a csak nőkből álló Bene Gesserit-háttérhatalom életére és ügyeire koncentrál majd.

Premier: 2024. november

Squid Game (2. évad) – Netflix

2021-es megjelenésekor egyből rekordokat kezdett el döntögetni, majd gyorsan popkulturális jelenséggé vált a Squid Game 1. évada. A dél-koreai thriller rajongói azóta reménykednek a folytatásban, amelyet idén karácsony környékén meg is kapnak majd.

Ahogy már mi is beszámoltunk róla, a történet 3 évet ugrik előre az első évadhoz képest. A 456-os játékos továbbra is eltökélt abban, hogy megtalálja a játék mögött álló háttérembereket, és véget vessen ennek a gonosz hóbortnak.

További jó hír, hogy a széria készítője, Hwang Dong-hyuk megerősítette, hogy nem a második évaddal zárul a történet, erre csak a 2025-re ígért 3. évadban kerül majd sor.

Premier: 2024. december 26.

A figyelmetekbe ajánljuk