A sun fivérek, netflix-sorozat

Szinte nem telik el úgy hét, hogy valamelyik nagyobb streaming-szolgáltatón ne jelenne meg valami rendkívül izgalmas sorozat. Amikor azonban ilyen tempót diktál a showbiznisz, nem biztos, hogy mindenki lépést tud tartani. Pontosan ezért gyűjtöttük össze az év eddigi legjobbjait.



1. A Sun fivérek

Brutális bunyók gyógyfürdőkben, autógumik csikorgása az aszfalton és rengeteg pusztítás kínai éttermekben – talán így lehet a legjobban összefoglalni a Netflix legújabb gengsztersorozatát, melynek egyik főszereplője nem más, mint az Oscar-díjas Michelle Yeoh.

A történet főszereplője Charles (Justin Chien), egy befolyásos tajvani triád legidősebb fia, akit apja arra utasít, hogy menjen Los Angelesbe, és védje meg anyját, valamint öccsét, Bruce-t (Sam Song Li) a titokzatos ellenségektől és bérgyilkosoktól.

Bár a John Wick nevével fémjelzett sorozatban rengeteg akciójelenetet láthatunk, azoknak is ajánlott a megnézése, akik inkább a vígjátékokat szeretik, a széria ugyanis ebben a kategóriában is megállja a helyét.

2. True Detective: Night Country

5 év után ébresztette fel téli álmából egyik legsikeresebb antológiasorozatát az HBO. A True Detective 4. szezonja ráadásul merőben eltér a korábbiaktól, Issa López főrendező és showrunner ugyanis telepakolta misztikus elemekkel.

Az Alaszkában játszódó évad egyik főszereplője Jodie Foster, aki egy apró város nyomozóját alakítja. Hozzá csatlakozik az őslakos rendőrt megformáló Kali Reis, akivel közösen szeretnék kideríteni, hogy mi történt azzal a 6 kutatóval, akiket jéggé fagyva találtak meg az alaszkai éjszaka első napján.

3. Mr. és Mrs. Smith

A 2005-ös filmmel ellentétben – melynek főszereplői Brad Pitt és Angelina Jolie voltak – a Amazon Prime-on futó széria sokkal mélyebb szinteken ismerteti velünk a két bérgyilkos furcsa kapcsolatát.

A nyolc epizódból álló sorozat sokkal kidolgozottabban mutatja be John és Jane Smith titokzatos karakterét, feltárva valódi kilétüket, azt, hogy miért jelentkeztek veszélyes karrierjükre, és hogy az egymás iránti növekvő érzéseik vajon csak a szerepük részei-e.

A két karaktert Donald Glover és Maya Erskine formálja meg.

4. Masters of the Air

Az olyan sztárszereplőkkel, mint például Austin Butlerrel, Callum Turnerrel és Barry Keoghannel, valamint Tom Hanks és Steven Spielberg produceri munkájával készült Masters of the Air az Apple TV+ egyik eddigi legnagyobb sikere.

A háborús dráma Donald L. MillerMasters of the Air című könyvén alapul, mely a 100. bombázócsoportként ismert férfiak történetét meséli el.

A B-17 Flying Fortress a második világháború alatt a Nyolcadik Légierő kötelékében szolgált, és a „Véres századik" becenevet viselte.

5. One Day

David NichollsOne Day című filmjének Netflix-adaptációja éppen Valentin-napon debütált, ami persze nem véletlen, az Ambika Mod és Leo Woodall főszereplésével készült széria ugyanis talán az egyik legromantikusabb sorozat, ami valaha megjelent a streaming-csatorna felületén.

A történet Emma és Dexter kapcsolatát meséli el az 1980-as évek végétől egészen az új évezred elejéig.

Bármennyire is vonzódnak egymáshoz, a duó a diplomaosztó napját követően külön utakon jár. Tudtukon kívül azonban a főiskola utáni években is összefutnak egymással, méghozzá kulcsfontosságú időközönként.

A figyelmetekbe ajánljuk