Michelle Yeoh

Ezért számít történelmi sikernek Michelle Yeoh Oscar-győzelme

Történelmi győzelem született a 2023-as Oscar-díjátadón, ugyanis Michelle Yeoh az első ázsiai származású színésznő, aki elhódította az Legjobb női főszereplőnek járó aranyszobrot a Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott alakításáért.


Michelle Yeoh nyerte el a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat a Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott alakításáért: Yeoh Evelynt, egy mosodatulajdonost formál meg, aki élete egyik legizgalmasabb kalandjára készül, miközben egy kellemetlen adóproblémával küzd.

Amint már említettük, Yeoh az első ázsiai hölgy, aki a legjobb színésznőnek járó díjat hazavihette, és az első színes bőrű női győztes 2002 óta, amikor is Halle Berry megkapta ugyanezt az elismerést a Szörnyek keringője című moziért.

Ez is érdekelhet: Oscar 2023: történelmi pillanatok és célba ért színészek az idei díjátadón

Az összes kisfiú és kislány számára, akik hozzám hasonlóan néznek ki, és figyelnek engem ma este. Ez a remény és a lehetőségek jelzőfénye. Ez a bizonyíték arra, hogy érdemes nagyot álmodni, és az álmok valóra válnak. És hölgyeim, ne hagyjátok, hogy bárki valaha is azt mondja, hogy túl vagytok a fénykorotokon. Soha ne adjátok fel

– mondta Yeoh, amikor a színpadra lépett, hogy átvegye az Oscar-díjat.

Yeoh az előbbiek mellett a díjat az édesanyjának, illetve „a világ összes anyukájának is ajánlotta, mert ők tényleg a szuperhősök". Miután adott egy puszit az aranyszobrának, ezt mondta:

Ez történelem, ami épp születőben van!

Mielőtt Yeoh megkapta az elismerést, a kritikusok megosztottak voltak abban, hogy ki fogja nyerni a díjat: a két Oscarral kitüntetett Cate Blanchettet, illetve a Andrea Riseborought is esélyesként emlegették, akinek jelölése sokkolta az Akadémia szavazóit és a közvéleményt, köszönhetően csapata alulról jövő kampányának.

A Minden, mindenhol, mindenkor csapata egyébként igen elégedett lehet a tegnapi ceremónia kapcsán, ugyanis a mozi hét Oscar-díjat kapott meg a 11 jelöléséből.

Forrás: The Cut

el\u0151fizet\u00e9s

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!


A figyelmetekbe ajánljuk