Benedek Ágota forgatókönyvíró videós blogot (vlogot) indít a Hamu és Gyémánt magazin weboldalán

A koronavírus-járvány első hulláma: Benedek Ágota blogírásba kezd. 2020 második fele: a Rumbarumbamm filmes adaptációjának jogait megvásárolja a Proton Cinema, majd az internetes naplóból könyv készül, mely olyan jól fogy, hogy még karácsony előtt újra kell nyomtatni. 2021. április: Benedek Ágota vlogként folytatja eddig írásos blogját – itt, a Hamu és Gyémánton.


A fenti idővonal csak egy kisebb szelete annak a sikernek, ami a jelenleg Amszterdam és Budapest között ingázó, eredetileg forgatókönyvíróként dolgozó Benedek Ágotát és a nevéhez fűződő Rumbarumbamm blogot követte az elmúlt, kicsivel több mint egy évben. Az online napló mögött húzódó népszerűség oka egyértelmű volt már a kezdetekben is: Ágota eredeti stílusban, tabuk nélkül számolt be arról a korábban mindenki számára teljesen ismeretlen élethelyzetről, amit a világjárvány okozott. Tette mindezt ráadásul egy nagyon szerethető és szórakoztató „strukturálatlan rendezettségben", melybe gyakorlatilag minden belefért:

nemcsak a bezártsághoz fűződő viszonyát tárta fel, hanem sztorikat is az életéből – így például olvashattunk a gyerekkoráról, a pszichológusával folytatott diskurzusokról és egy hátborzongató szellemidézésről is, mindezt teletűzdelve számos könyves és filmes utalással.

A Rumbarumbamm blogot a 65. napon már 47 ezren olvasták.

Ezt követően a Petrányi Viktória és Mundruczó Kornél által alapított Proton Cinema megvásárolta az internetes napló filmes adaptációjának jogait, a Libri októberben kiadta könyv formában, a Rumbarumbamm történetének sorozatadaptálásról pedig már folynak a tárgyalások.

Ágota beszámolója szerint a blogot azóta sokan hiányolják, olvasói rendszeresen keresik meg azzal a kérdéssel, hogy mikor folytatja. Számukra van egy jó hírünk:

Benedek Ágota a hamuesgyemant.hu-n folytatja – ráadásul egy kisebb csavarral, vlog formában.

Április 23-tól heti rendszerességgel jelentkezünk Ágota videós formátumban készült rendhagyó filmajánlóival. Mire lehet számítani bennük? Mindenre, ami az eredeti blogban is fellelhető volt, és talán egy kicsivel több filmre. Egy új generációs naplóra, amely egyszerre szórakoztat, ébreszt gondolatokat, és irányítja a figyelmet az élet napos oldalára. A stílus eredeti marad, a szórakoztatás pedig garantált.

Benedek Ágota (Nem) filmes vlog című sorozatának első videóját 2021. április 23-án mutatjuk be a hamuesgyemant.hu-n. Ha szeretnéd premier előtt, már 22-én megtekinteni, iratkozz fel MuseLetter hírlevelünkre!

A figyelmetekbe ajánljuk