Jabba és Leia hercegőn jelenete A Jedi visszatérben
Fotó: Lucasfilm

Carrie Fisher megváltoztatta volna a Star Wars egyik leghíresebb jelenetét

Az 1983-as A Jedi visszatér az eredeti Star Wars-trilógia nagyszerű lezárásának számított már elkészültekor is. És bár napjainkban is rengetegen dicsőítik, azt már kevesen tudják, hogy ha Carrie Frisheren múlik, az egyik legikonikusabb jelent másképp alakult volna.

A filmtörténet egyik legismertebb történetszálában a Carrie Fisher által megformált Leila hercegnő a Tatuin bolygó gengsztervezérének, Jabbának a fogságába kerül, miután megpróbálja szerelmét, Han Solót a jégbörtönből kiolvasztani. Az egyik jelenetben végül megjelenik a megmenekült Han Solo, Csubakka és Luke Skywalker is, akik a bilincsbevert hercegnőt keresik.

Ez is érdekelhet: Még George Lucas is lehetetlennek tartotta a Star Wars legnagyobb dobását

A színésznő még életében úgy nyilatkozott, hogy a jelenetet több szempontból is problámásnak érezte: egyrészt nem volt párbeszéd a karakterek között, valamint az arcukon sem látszodtak az érzelmek.

Ezt is nézd meg! Lassan 50 éve piszkálják Mark Hamillt a Star Wars egyik legidétlenebb mondata miatt

Fisher – aki maga is forgatókönyvíró volt – még a George Lucast is megkereste aggályaival, sőt egy alternatívával is előállt.

Adtam volna magamnak Jabba szorításában is egy röpke mondatot. Amikor az útitársaim [Luke Skywalker, Han Solo és Csubakka – szerk.] együtt elém kerültek, csak annyit akartam mondani nekik: »Ne aggódjatok miattam, nem lesz semmi bajom, komolyan.«

nyilatkozta még 2016-ban bekövetkezett halála előtt a színésznő.

Bár azt már soha nem tudhatjuk meg, mi lett volna, ha Lucas belemegy a változtatásba, annyit talán mégis kijelenthetünk, hogy Fisher jól ismerte a hercegnő karakterét, így a fenti gondolatok még jól is működhettek volna.

A Star Wars szereplői közöl egyébként nem Fisher az egyetlen, aki másképp nyúlt volna hozzá saját karakteréhez. Ewan McGregorA klónok támadásának egyik jelenetét változtatta volna meg, bár esetében inkább arról volt szó, hogy forgatás közben többször rosszul lett.

A figyelmetekbe ajánljuk