az eredeti C-3PO-aranyfej a robotot megformáló Anthony Danielssel
Fotó: Getty Images

Brutális összegért kelhet el a Star Wars-filmek eredeti C-3PO-aranyfeje

Számos kultikus filmes kellék, köztük C-3PO feje is kalapács alá kerül ez év novemberében. A relikviát maga a robotot játszó színész, Anthony Daniels bocsátja árverésre. Már az első Star Wars-filmben is látható fejdíszért akár 1 millió fontot, azaz 450 millió forintot is kiadhat egy lelkes és gazdag rajongó.


C-3PO feje egy több mint 1800 darabos filmes és televíziós emléktárgy gyűjtemény része, amely november 9-12. között kerül árverésre Londonban.

Ezt is olvasd el! Egy apró változtatáson múlott a Star Wars legdrámaibb jelenetének sikere

Az aukció összértéke a becslések szerint meghaladja a 12 millió fontot, ami nagyjából 5,4 milliárd forint környékén mozog.

Lenyűgöző számú tétel kerül kalapács alá, és rendkívüli tartalmakat kínálunk, köztük Anthony Daniels hihetetlen gyűjteményét
nyilatkoztaStephen Lane, az aukciót vezető Propstore alapítója és vezérigazgatója.

A robotot megformáló Anthony Daniels személyes gyűjteményéből származó világító fej már az 1977-es Egy új remény című elsőként leforgatott Star Wars-filmben is szerepelt.

Nagyon örülök, hogy a Propstore vállalta a gyűjteményem kurátori kezelését, és bízom benne, hogy a tárgyak a megfelelő kezekbe kerülnek. Remélem, hogy ezzel örömet szerezhetek a Star Wars-rajongóknak és gyűjtőknek szerte a világon, és esélyt kapnak arra, hogy birtokba vehessenek egy darabot az igazi kellékekből

– fejtette ki a 77 éves angol színész.

Ez is érdekelhet: 4+1 Star Wars-jelenet, amit még George Lucas is utált

A közelmúltban is rengeteg popkulturálisan értékes tárgy került eladásra és ezen a londoni aukción is még számos egyéb filmes kellék fog gazdájára találni. Többek között az Egy rémálom az Elm utcában című filmsorozat főgonoszának, Freddy Kruegernek a kesztyűje, és egy Indiana Jones által használt korbács és ing is kalapács alá kerül.

Ezen kívül még Leonardo DiCaprioTitanicban viselt jelmeze is megvásárolható lesz, de a kínálatban Jennifer Lawrence, Marlon Brando, Daniel Craig és Cillian Murphy által viselt vagy használt tárgyak is szerepelnek. A legmagasabb áron eladott termék azonban minden bizonnyal C3PO aranyfeje lesz, amelynek becsült ára forintban 225-450 millió forint között mozoghat.

A figyelmetekbe ajánljuk