Palpatine.
Disney

Megdöbbentő módon rejtették el a kíváncsiskodók elől a Star Wars főgonoszát

Palpatine, azaz Ian McDiarmid visszatérése óriási szenzációnak számított a Star Wars-fanatikusok körében, a színészt pedig nem mindennapi módon rejtették el a kíváncsiskodó fotósok elől.


Palpatine visszatérése a Star Wars 9. részében egy rendkívül jól őrzött titok volt. Még J.J. Abrams rendező is egyetért azzal, hogy senki sem tudta meg, hogy a főgonoszt megformáló Ian McDiarmid feltűnik a moziban. Pont emiatt az, hogy a legenda a teaser első vetítésén is megjelent, óriási döbbenetet váltott ki a nézőkből.

Négy évvel később McDiarmid részt vett a 2023-as Star Wars Celebration-ön, és Andy Serkis (Snoke) és Gwendoline Christie (Phasma kapitány) mellett ült a főgonoszok-panelbeszélgetésen. A színész pedig ha már ott volt megosztott egy szórakoztató anekdotát arról, hogy stábtagok szinte mindent megtettek azért, hogy elrejtsék őt a kíváncsi szemek elől.

Ez is érdekelhet: Bajban a Disney? Kulcsfontosságú emberek hagyták ott a szupertitkos Star Wars-filmet

McDiarmid elmesélte, hogy a forgatás alatt mindenhová becsempészték, hogy megakadályozzák, hogy „a leselkedő fotósok" elszúrják a meglepetést. A színész elmondta, hogy az asszisztensek esernyővel a kezükben kísérték végig a stúdióban, hogy ne legyen szem előtt.

Általában arra kérnek, hogy viseljünk csuklyát, de én azt javasoltam, hogy ez nem igazán fog működni. Szóval maradjunk inkább az esernyőknél

– mesélte a színész.

McDiarmidról végül a film premierje után jelentek meg kulisszák mögötti fotók. Ezek tulajdonképpen aláhúzzák, hogy miért volt lehetséges a színész elrejtése. Ugyanis csak a film egyik helyszínén tűnik fel, és csak két másik sztárral osztozik a jelenetein: Daisy Ridley-vel (Ren Palpatine) és Adam Driverrel (Kylo Ren).

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk