kate winslet
Getty Images

Súlya miatt akarták ellehetetleníteni karrierje elején Kate Winsletet

Kate Winslet története, amelyben a média és a filmipar megszégyenítette a testét, egyszerre nevetséges és túlságosan is releváns napjainkban.


Köztudott, hogy rengeteg színésznek Hollywoodban a sikerhez vezető út maga a földi pokol volt. Kate Winsletet sem kerülték el a kellemetlen történetek fiatal korában, amikor még éppen csak ismerkedett a szakmával.

Ez is érdekelhet: Traumatikus szereptől a kisvárosi nyomozóig – Kate Winslet, a dráma királynője

A színésznő elmesélte, hogy számtalan nevetséges tanácsot kapott fiatal színészként, amikor a szakma megpróbálta beskatulyázni karakterét, és ezzel felmérni tehetségét, csak azért, mert nem volt egy törékeny kislány.

Amikor fiatalabb voltam, az ügynökömet felhívták, hogy hány kiló vagyok. Nem viccelek. Emlékszem, hogy pufóknak neveztek, és azt mondták neki, hogy csak a „kövér lány" szerepekre számíthatok

árulta el az Oscar-díjas színésznő a The Sunday Timesnak.

Ezt a mai közösségi média durvaságához hasonlította, ami megnehezítheti egyes nők számára, hogy büszkék legyenek a testükre:

Ez rendkívül negatív és lelombozó tud lenni. Az emberek olyan ítélkezésnek vannak kitéve, amivel egy fiatal, sebezhető ember nem tud megbirkózni.

Winslet arról is beszélt, hogy a női testet ért online kritikák ellenére az olyan nők, mint a lánya – a 22 éves Mia Threapleton –, erősebbek, mint ő volt abban a korban.

A lányom generációjának már megvan az a képessége, hogy kiálljanak önmagukért. Ők már tudják, hogy meghallgatják őket. Nyilván nem minden helyzetben, de tudják, hogyan használják a hangjukat, különösen a fiatal nők. Ez lenyűgöző számomra. Amikor fiatalabb voltam, akkor szólaltam meg, amikor megszólítottak. Most ez nem így van. A fiatal nők erősebbek. És büszkébbek a testükre.

Mindezek mellett most már előrelépést lát, és úgy gondolja, valóban változás tapasztalható a filmiparban is, bár lassan.

Az HBO zord drámájáról, a 2021-es Easttowni rejtélyekről is mesélt, ahol állítólag a rendező megígérte neki, hogy egy szexjelenetből kivágja a „pocakját", amire a színésznő azt felelte, hogy nyugodtan hagyja benne. De hasonlóképpen vette rá a grafikus csapatot is, hogy tartsák meg finom vonalait a plakátokon.

A figyelmetekbe ajánljuk