Katalin hercegné
Getty Images

Furcsán néznek Katalin hercegnére egyik kedvenc étele miatt

Katalin hercegné egy idősotthonban tett látogatása során egy nem akármilyen étkezési szokásáról számolt be.


A királyi család tagjaira kifejezetten szigorú étkezési szabályok vonatkoznak. II. Erzsébet királynő például úgy ahogy van kitiltotta a fokhagymát a palota konyhájából, de nemcsak a hagyma van tiltólistán, hiszen amikor a királyi család tagjai hivatalos úton vannak, többek között kagylót sem szabad enniük.

Emellett azonban vannak olyan, királyi tagok által preferált ételek, amelyek kifejezetten meglepően hatnak. Sarolta hercegnőről például köztudott, hogy kétéves kora óta az olajbogyó a kedvenc nassolnivalója, ami elég fura abban a tekintetben, hogy a legtöbb kisgyerek inkább a csokoládé után vágyakozik.

És úgy tűnik, hogy édesanyja, a walesi hercegné is szereti a nem hétköznapi fogásokat.

Ez is érdekelhet: A rajongók megőrülnek Katalin és Vilmos flörtöléséért

Ez úgy derült ki, hogy a hét elején Katalin hercegné meglepetésszerűen ellátogatott az Oxford House nevű idősek otthonába, hogy a lakókkal együtt ünnepelje a palacsinta napját. Ha már ott járt, beszélgetett a 109 éves Norával, akivel egy rövid diskurzus keretein belül megvitatták, kinek mi a kedvenc étele.

Amikor Nora elmondta a hercegnének, hogy szereti a vesét és a kelbimbót, Katalin azt válaszolta, hogy a vesét ő is kifejezetten szereti.

A felfedezés sok királyi rajongót meglepett, mivel manapság egyre kevesebben esznek belsőségeket.

Katalin a látogatása során palacsintaforgatással is megpróbálkozott, bár saját bevallása szerint nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

Azt semmiképpen ne egyétek meg!

– mondta viccesen az általa készített palacsintáról.

Katalin ezután hozzátette, hogy otthon is megpróbálkozott már hasonló mutatvánnyal, de a gyerekei óva intették palacsintasütéstől:

Lehet, hogy a gyerekek nem akarnak majd palacsintát csinálni... >> Anyu, láttuk, hogy csinálod – kizárt dolog <<

– mesélte Katalin.

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk