katalin hercegné
Getty Images

Sarolta hercegnő számonkérte édesanyját, Katalin anyai bűntudatról számolt be

Katalin hercegné elárulta, hogy ő is megtapasztalta már sokszor az anyai bűntudatot az évek során, és úgy gondolja, hogy minden szülő hazudik, ha azt mondja nem érzett még így.

Cambridge hercegnéje nem egy hétköznapi anyuka, és számtalan királyi teendője mellett, sokszor nem jut elég ideje gyermekeire. Ráadásul hétéves kislánya, Sarolta hercegnő többször számon is kérte, hogy miért nem ő viszi mindig őket az iskolába. Ez pedig nyilvánvalóan megviseli Katalint.

Giovanna FletcherHappy Mum, Happy Baby podcastjában pedig a következőket mondta a hercegné:

Ez egy állandó kihívás: újra és újra hallani ezt olyan anyukáktól, akik nem dolgoznak, és nem húzza őket az az irány, hogy zsonglőrködniük kell a munka és a családi élet között, azoknak teljesen más a véleményük.


Bár Katalin hercegné utalt rá, hogy az anyai bűntudat a baba születésének pillanatától kezdve gyakori, és mind a mai napig gyakran hagyja, hogy megkérdőjelezze döntéseit és ítéleteit.

Korábban egy videoüzenet során azt mondta:

Mindannyian tudjuk, hogy a terhesség, a szülés és a gyermek életének első hónapjai és évei rendkívül megterhelőek lehetnek. A szülők gyakran magányosnak és túlterheltnek érzik magukat ezekben a korai években. Az Egyesült Királyságban a nők mintegy 20 százaléka szenved perinatális mentális betegségben. De sajnos azt is tudjuk, hogy ennél sokkal többen szenvednek csendben.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk