György és Katalin
Fotó: Getty Images

Katalin szerint emiatt panaszkodik György herceg állandóan

Katalin hercegné elárulta, hogy gyermekét frusztrálja az előtte álló időszak, a tízéves György hercegnek ugyanis több iskolai vizsgája is közeledik.

A hercegné egy walesi középiskolába látogatott el, ahol – több egyéb program mellett – kötetlenül is beszélgetett a diákokkal. Ennek során elárulta, hogy tízesztendős gyermeke folyamatosan idegeskedik és panaszkodik az előtte álló vizsgák miatt.

Ezt is olvasd el! Komoly döntés: kizárólag Katalin hercegné készítheti gyermekei hivatalos portréit

György herceg ugyanis nemsokára iskolát vált, amelynek első lépcsőfoka pár sikeres felvételi megírása.

Ez is érdekelhet! Katalinék tartanak György új hobbijaitól, a trónörökös viszont hajthatatlan

katalin hercegn\u00e9 nevet

Fotó: Getty Images

Segítettem Györgynek felkészülni a közelgő vizsgáira, így tudom, milyen nehéz lehet a matematika. Amikor még csak a tesztek elején járunk, egyből azt mondja: Anya, állandóan tesztelnek engem. Ám amikor eléri majd az A-szintet, el fogja tölteni az elégedettség érzése

mesélte Katalin hercegné, aki egyébként rendszeresen mesél a herceg és testvérei életéről. A közelmúltban nyilatkozott például a gyerekek közötti rivalizálásról.

Ezután azzal viccelődött Vilmos herceg felesége, hogy amikor fia érettségiznik majd, sokkal nehezebb lesz vele. Ezzel a diákok jót mosolyogva egyet is értettek.

A trón második várományosának októberben vagy novemberben kell majd abszolválnia egy ISEB-nek nevezett tesztet. Ez egy feleletválasztós vizsga, amely a verbális és non-verbális gondolkodásra, a matematikára és az angolra összpontosít.

Az ifjú hercegre egy másik vizsga is vár majd 2024 áprilisában vagy májusában, amely egy személyes meghallgatásból és egy online tesztből áll. Mindebből kiderülhet, milyen erősségei és gyengeségei is vannak valójában György hercegnek.


A figyelmetekbe ajánljuk