II. Erzsébet
Getty Images

Erzsébet királynő segítette át Katalint élete egyik legnehezebb időszakán

Katalin és a néhai Erzsébet királyné viszonya híresen jó volt, azt azonban kevesen tudják, hogy az uralkodó segítette át a walesi hercegnét élete egyik legnehezebb időszakán.


Az elmúlt évek során számtalan alkalommal felröppent az a pletyka, hogy a walesi hercegné és a királynő kifejezetten kedvelték egymást. Sőt, egyes beszámolók szerint amikor Vilmos és Katalin egy rövid időre szakítottak, állítólag maga Erzsébet volt az, aki tanácsot adott az unokájának, hogyan kezelje a szakítást, és a pár végül újra összejött.

Az uralkodó később Katalinnak is komoly segítséget nyújtott, amikor György születése után a hercegnének gondjai adódtak – írja a Marie Claire UK.

Ez is érdekelhet: II. Erzsébet nagylelkű ajánlatot tett Meghan Markle-nek

Katie Nicholl királyi író szerint a hercegné 2013-ban, öt hónappal első gyermeke születése után a sandringhami karácsonyi ebéden nyílt meg a királynőnek, és elmondta, milyen nehézségek merültek fel a gyereknevelés kapcsán.

Katalin lefolytatott egy beszélgetést a királynővel, amelyben bevallotta, hogy nagyon nehéznek találta, hogy egyedül volt Györggyel, és nem volt mellette teljes munkaidős dadus

– mondta Nicholl.

II. Erzsébet ezután átgondolta Katalin kérését, és jóváhagyta azt, ezután vették fel a már 9 éve a királyi családnál szolgáló Maria Borrallót, aki jelenleg Saroltára és Lajosra vigyáz.

Katalin egyébként maga is megszólalt a gyerekneveléssel kapcsolatos nehézségekről, ezen belül is az anyai bűntudatról fejtette ki a véleményét.

A figyelmetekbe ajánljuk