Katalin hercegné és Lajos herceg
Fotó: Getty Images

Így nyugtatta meg Lajos herceg Katalint a királynő halála után

Katalin, az újdonsült walesi hercegnő megosztotta, hogyan reagált legkisebb fia a szeptember 8-án elhunyt dédnagymamája, Erzsébet királynő halálára.


Katalin éppen Vilmos herceggel szemrevételezte a néhai királynő tiszteletére hagyott emléktáblákat, miközben elmesélte, mi történt, miután Lajos herceg meghallotta a hírt Az interakciót videóra vették, majd a TikTok-on terjedt − írja az Elle magazin.

@magsmay1

#royal #fyp #windsor #williamandkate #ripqueen

Az én kis Lajosom olyan édes. Azt mondta: „Anyu ne aggódj, mert most már a dédnagypapával van"

− mondja Katalin a videóban, miközben a szeme is könnybe lábad.

Fülöp herceg, Edinburgh hercege és Lajos herceg dédnagypapája 2021 áprilisában hunyt el.

A walesi hercegi pár Harry herceg és Meghan Markle kíséretében jelent meg. Sussex hercegét és hercegnéjét állítólag az utolsó pillanatban hívták meg, és egyesek ezt annak jeleként értékelik, hogy a testvérek és feleségeik közötti kibékülés már a küszöbön áll. Ez volt az első alkalom, hogy egymás társaságában jelentek meg a nyilvánosság előtt, mióta a sussexi pár lemondott és Kaliforniába költözött.

Vilmos még aznap délután nyilatkozatot tett közzé a közösségi médiában Erzsébetről, melyben reflektált a régensként töltött időre, de a nagymamaként betöltött szerepére is:

Csütörtökön a világ egy rendkívüli vezetőt veszített el, akinek az ország, a birodalmak és a Nemzetközösség iránti elkötelezettsége abszolút volt. Az elkövetkező napokban sok szó esik majd történelmi uralkodásának jelentőségéről.
Én viszont elvesztettem egy nagymamát. És bár gyászolni fogom az elvesztését, hihetetlenül hálásnak is érzem magam. Ötödik évtizedemben is élvezhettem a Királynő bölcsességét és megnyugtatását. A legboldogabb pillanataimban is mellettem volt, és életem legszomorúbb napjaiban is. Tudtam, hogy eljön ez a nap, de még eltart egy ideig, amíg a Nagyi nélküli élet valóságát igazán valóságosnak fogom érezni.

− írja a bejegyzésben.

Végül így zárja sorait:

Nagymamám híres mondása szerint a bánat az ár, amit a szeretetért fizetünk. Minden szomorúság, amit az elkövetkező hetekben érezni fogunk, annak a szeretetnek a bizonyítéka lesz, amit a mi rendkívüli királynőnk iránt éreztünk. Azzal fogok tisztelegni emléke előtt, hogy minden tőlem telhető módon támogatom apámat, a királyt.


A figyelmetekbe ajánljuk