Katalin hercegné és a kisfia, Lajos herceg
Fotó: Getty Images

Katalin hercegnét arra kérték, gondolja át a családtervezést

Vilmos herceg és Katalin hercegné három gyönyörű gyermek, György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg szülei. Sokan rebesgetik, hogy vajon lesz-e negyedik hercegi baba?


Cambridge hercege és hercegnéje elég gyakran nyilatkoznak a magánéletükről, legyen szó akár Lajos kedvenc hírességéről, vagy Sarolta kedvenc nassolnivalójáról.

Mindig is arra törekedtek, hogy három csemetéjük nevelése a normalitás talaján maradjon a nyilvánosság előtt: a gyerekek fegyelmezésére például „beszélgetős kanapét" használnak, Katalin pedig késő estig fennmarad, hogy megsüsse a születésnapi tortáikat.

Nem sokkal azelőtt azonban, hogy bejelentették, hogy harmadik gyermeküket várják, a hercegi párt figyelmeztették, hogy ne vállaljanak több gyermeket − írja a Marie Claire.

A 2017 nyarán tett lengyelországi és németországi körútjuk során Katalin állítólag kapott egy babajátékot Varsóban. Mivel György és Sarolta akkoriban már négy és két éves volt, azt mondta Vilmosnak:

Csak kell még egy gyereket vállalnunk!

Nem sokkal később a Having Kids gyermekszervezet – ami a „fenntartható és gyermekközpontú családtervezési modellt" támogatja − arra biztatta a herceget és a hercegnét, hogy gondolják újra a családbővítést. Anne Green Carter Dillard ügyvezető elnök nyílt levelében az alábbiakat írta:

A brit királyi család példája rendkívül befolyásos. A nagyobb családról szóló vitájuk a fenntarthatóság és a méltányosság kényszerítő kérdéseit veti fel.

Hozzátette, hogy bár Györgynek és Saroltának „biztosan csodálatos élete lesz, ugyanez nem mondható el minden jövőbeli gyermekről".

Két hónappal később, 2017 szeptemberében osztotta meg a pár a hírt, hogy harmadik gyermeküket várják, Lajos pedig 2018 áprilisában meg is született.

A rajongók még reménykedtek, hogy egy negyedik cambridge-i baba is érkezhet, de amikor egy tavalyi észak-írországi utazásuk során valaki odaszólt Katalinnak, hogy „hol a negyedik?", ő csak annyit válaszolt:

Azt hiszem, Vilmos egy kicsit aggódna!

A figyelmetekbe ajánljuk