Katalin hercegné, teniszütő, tenisz, fű, Wimbledon
Fotó: Getty Images

Szabályt szegett Katalin a wimbledoni teniszpályán, Federer se értette

A walesi hercegné már régóta teniszrajongó, a királyi hölgyet gyakran látják a wimbledoni királyi páholyban nyaranta. Azonban a napokban bebizonyosodott, hogy a hercegné sem tud mindent, és ő sem mentesül a wimbledoni hagyományok és játékszabályok alól.



Katalin hercegné köztudottan nagy teniszkedvelő, amit jól bizonyít, hogy a néhai II. Erzsébet királynő révén még 2016-ban megkapta nagy hagyományokkal bíró teniszklub, az All England Lawn Tennis and Croquet Club védnökének címét.

Itt rendezik meg minden évben a legrégebbi és sokak szerint a legrangosabb versenyt a sportágban, a wimbledoni tenisztornát. Kate gyermekei szintén kedvelik a sportot, az 5 esztendős Lajos herceg állítólag lelkes játékos is.

Ezt is olvasd el: Vilmos herceg féltékeny lehet Katalin sikerére?

A hercegné szombaton mutatta meg sporttudását, amikor a wimbledoni teniszbajnokságnak otthont adó klubban egy bemutatón vett részt a tavaly visszavonult, 20-szoros Grand-Slam győztes, svájci Roger Federerrel.

Ez is érdekelhet: Különleges kivételt tettek György herceggel Wimbledonban

Katalin hercegné, Roger Federer és a gyerekek

A videóban láthatjuk, hogy nem csak a pályán, hanem a pálya mellett besegítő labdaszedő gyerekek szerepkörét is kipróbálta a hercegné. Ezalatt egyszer csak az alapvonal mögött Katalin elkapott egy földre még nem leesett labdát, ami mindenkinek egyértelmű volt, hogy ’out’, azaz pályán kívül érne talajt.

Ez a levegőben való elkapás azonban egyes helyeken, például Ausztráliában nem megengedett.

Roger Federer is először kérdően nézett a Katalin mellett álló labdaszedő lányra, Mollie-ra, aki nem volt rest elmondani a királyi család tagjának, hol is rontotta el:

Nem szabad elkapnod. Hagynod kell, hogy lepattanjon, és aztán foghatod meg, de azért szép elkapás volt!

– mondta

A walesi hercegi pár és Roger Federer ezután az Instagramon egy közös posztban ezt írták:

Wimbledon meg nem énekelt hősei a labdaszedő lányok és fiúk, akiknek ügyessége és elhivatottsága segít abban, hogy a bajnokság olyan különlegessé váljon, amilyen. Tanítottak nekünk pár dolgot!

Katalinnak korábban az évek során már volt néhány igen klassz lehetősége, például amikor 2021-ben egy meccset játszhatott a 20 éves tehetség, Emma Raducanu brit teniszezőnővel.

Forrás: Marie Claire

A figyelmetekbe ajánljuk