katalin hercegné györgy herceg vilmos herceg wimbledonban

Különleges kivételt tettek György herceggel Wimbledonban

Vilmos herceg és Katalin hercegné köztudottan rendszeres résztvevői a bajnokságnak, de most legnagyobb fiúk, György herceg is velük tartott. Sőt, különös kivételezésben volt része.


A hercegné az All England Lawn Tennis and Croquet Club védnöke, ezért nyilvánvalóan a wimbledoni döntők egyik állandó szereplője, akinek a mérkőzések után ki kell osztania a trófeákat.

A hétvégén azonban György herceg került a címlapokra: a nyolcéves kisfiú csatlakozott szüleihez a királyi páholyban, hogy végignézze Novak Djokovics és Nick Kyrgiost csatáját a férfi egyes döntőben.

Hiába ő a leendő király, úgy tűnik, Wimbledonban ez semmit se számít és valóban óriási kivétel az, hogy a királyi páholyban nézte a meccset, ahol gyerekek alapvetően nem ülhetnek.

A korábbi elnök, John Curry egyszer kiadott egy nyilatkozatot a királyi páholy szabályáról, miután meg kellett tagadnia egy vendégtől és annak plusz egy gyermekétől a belépést.

A gyerekeket nem hívják meg, mivel ezzel kizárnak más arra érdemes embereket a részvételből, akik közül sokan szakmailag is hozzájárulnak a teniszhez

– áll a közleményben.

György herceg azomban méltó kivétel a szabály alól. A mini királyfi ugyanis nem csak a leendő király, de óriási teniszrajongó is, sőt, Roger Federer is foglalkozik vele.

(Marie Claire)


A figyelmetekbe ajánljuk