György herceg a szüleivel egy futballmeccsen.

Egyre több szó esik a brit királyi családon belüli öröklési folyamatokról, Vilmos és Katalin legidősebb gyermekére, György hercegre pedig nagyon komoly feladatok várnak a jövőben.


A királynő idén nyáron ünnepli platina jubileumát, 70 éves uralkodásának évfordulóját egy négynapos munkaszüneti hétvégével ünneplik a britek júniusban, amely során számos programmal várják a közönséget.

Sokan azonban azt találgatják, hogy a királynő esetleg arra készül, hogy átadja a koronát legidősebb fiának és örökösének, Károly hercegnek.

Az év elején bejelentette, hogy szeretné, ha Kamillát, Cornwall hercegnőjét, Károly királyi trónörökösként emlegetnék, és a hírek szerint a királynő és Károly jelenleg „társ-monarchiaként" dolgozik együtt Erzsébet folyamatos egészségügyi problémái miatt.

Ha Károlyt megkoronázzák, az azt jelenti, hogy fia, Vilmos herceg lesz az örökös, és legidősebb unokája, György herceg lesz a második a trónöröklési sorban.

Bár még csak nyolcéves, királyi szakértők úgy vélik, hogy György már most elkezdett készülni a jövőbeli szerepére – és ezek a felkészülések hatással lesznek a két fiatalabb testvérével, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel való kapcsolatára is.

Amikor Vilmos és Harry fiatalabbak voltak, sokat emlegették, hogy a testvérek között kialakult egyfajta „örökös és tartalék- szereposztás”, és állítólag Margit hercegnő is küzdött ezzel.

Tavaly Daniela Elser királyi szakértő a News.com.au számára írt arról, hogy Györgynek a közeljövőben el kell majd távolodnia a testvéreitől.

Kifejtette, hogy „egy életnyi uralkodás és parlamenti nyitás" vár Györgyre, mondván:

Ügyesen fog bánni a karddal, ha lovaggá ütik, és évtizedeken át kell majd elviselnie a heti audienciákat a mindenkori miniszterelnökkel. A jövője tökéletes cumbiai kőbe van vésve. Saroltára és Lajosra ennek az ellenkezője igaz.

Azt állítja azonban, hogy a Cambridge-ék – akik hozzászoktak ahhoz, hogy a dolgokat a maguk módján intézik – másképp fogják kezelni a „tartalék-effektust”, és úgy véli, hogy Sarolta és Lajos nagyon fontos szerepet fognak játszani, mivel rájuk hárul az a felelősség, hogy a monarchia bármilyen módon relevánsnak tűnjön a fiatalabb britek számára.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk