Katalin és Vilmos.
Getty Images

Vilmos nem volt mindig biztos a Katalinnal való házasságában, és ezt a királynő is tudta

Vilmos herceg és Katalin hercegné tizenegy éve házasok , de a pár körülbelül kilenc évig járt egymással, mielőtt az oltár elé léptek.


A mostani cambridge-i herceg és cambridge-i hercegné a St Andrews Egyetemen ismerkedtek meg, és bár egy ideig csak barátok voltak, hamarosan randizni kezdtek, és hamar össze is jöttek.

Bár egy királyi szakértő azt állította, hogy „senki sem számított" arra, hogy a pár a diploma megszerzése után végleg együtt marad, azonban Vilmos és Katalin a mai napig boldog házasságban élnek három gyermekükkel, György herceggel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel.

A királyi pár számára azonban nem volt mindig zökkenőmentes az élet. 2007-ben, amikor egyre nagyobb nyomás nehezedett a hercegre, hogy kérje meg Katalin kezét, Cambridge-ék rövid időre szakítottak.

Katie Nicholl királyi szakértő szerint Vilmos akkor kezdte megkérdőjelezni a Katalinnal való közös jövőjét, amikor mindketten 25 évesek voltak, és a herceg annyira aggódott a kapcsolatuk miatt, hogy 2006 karácsonyi időszakában a királynővel és édesapjával, Károly herceggel is beszélt arról, hogy mit is kellene tennie.

Nicholl a Mirrornak így nyilatkozott:

Vilmosnak voltak kétségei, és leült az apjával és a nagymamájával, hogy őszintén megbeszéljék a Kate-tel való jövőjét. Mindketten azt tanácsolták neki, hogy ne siessen el semmit.

Alig néhány hónappal később Vilmos úgy döntött, hogy szünetelteti a kapcsolatot.

Azt mondják, hogy ez idő alatt a királyi család rájött, hogy a hercegné milyen értékes, és a szakítás tulajdonképpen bebetonozta a leendő királynő szerepét, a palota bennfentesei pedig lenyűgözve figyelték, ahogyan a médiával szemben viselkedett azokban a nehéz hónapokban.

Nem sokkal később azonban egy Seychelle-szigeteki túra során Vilmos megkérte Katalin kezét, a többi pedig – ahogy mondani szokás – történelem.


Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk