Katalin hercegné.
Getty Images

Katalin elárulta, miért van folyamatosan bűntudata

A rajongók odavannak Katalin gyermekneveléssel kapcsolatos őszinteségéért, a hercegné pedig pár éve az „anyai bűntudat” témájáról beszélt.


A walesi hercegné 2020-ban Giovanna Fletcher Happy Mum, Happy Baby podcastjában adott egy interjút, amely során őszintén beszélt az anyai bűntudatról, és arról, miként hat rá ez az állandó kihívásként jellemzett jelenség – írja a Marie Claire UK.

Katalin elmondta, hogy természetesen ő maga is észlel ilyen jellegű nyomást, és szerinte „aki anyaként nem érzi azt, az valójában hazudik”.

Ez is érdekelhet: Katalinék tartanak György új hobbijaitól, a trónörökös viszont hajthatatlan

Még ma reggel is, amikor elmentem egy óvodai látogatásra, György és Sarolta azt kérdezte: >> Anyu, hogy lehet, hogy ma reggel nem viszel el minket az iskolába? << Ez egy állandó kihívás – ezt újra és újra hallom különböző anyukáktól, még olyanoktól is, akik nem feltétlenül dolgoznak (…)

– fejtette ki a hercegné.

Katalin ezután arról is beszélt, hogy a bűntudat miként befolyásolhatja a saját szülői döntéseit:

Az ember mindig megkérdőjelezi a saját döntéseit, a saját ítélőképességét és az ehhez hasonló dolgokat, és azt hiszem, ez abban a pillanatban kezdődik, hogy megszületik a baba.

Külön érdekesség, hogy a podcast házigazdája később elárulta, hogy Katalin nagyon ideges volt a felvétel előtt, ami Fletcher szerint azonban teljesen érthető.

Nagyon nehéz lehet tudni, hogy bármit is mondasz, ki fogják emelni és boncolgatni fogják. Nehéz lehet megállapítani, hogy mennyit osszunk meg, és hogy megbízhatunk-e abban, akivel beszélünk. Megtiszteltetésnek éreztem, hogy megkaptam ezt a lehetőséget

– mondta Giovanna Fletcher.

A figyelmetekbe ajánljuk