Katalin hercegné.
Getty Images

Katalinéknak olyan szabályokat kell betartaniuk, amit senki nem irigyel tőlük

Ugyan a királyi család női tagjai fantasztikus ruhákban járnak és elképesztő luxuskörülmények között élnek, azonban jó néhány olyan szabályt is be kell tartaniuk, amely miatt mégsem irigyeljük őket.


Köztudott, hogy a királyi család tagjainak szigorú szabályok között kell leélniük az életüket: ilyen például a politikai véleménynyilvánítás és a kagylófogyasztás tilalma is, az uralkodó előtti meghajlásról pedig ne is beszéljünk.

Katalinékra azonban még a megszokottnál is extrémebb szabályok vonatkoznak, sőt, emiatt például Meghan Markle-nek is „hercegné órákon” is részt kellett vennie, amely során a teáscsészék tartásától kezdve a teríték megfelelő használatáig mindent megtanult.

Ez is érdekelhet: Harry után Meghan is kiadja a saját memoárját? A szakértő válaszolt!

Van azonban egy olyan szabály, amin még a legnagyobb rajongók is elcsodálkoznak: nevezetesen az, hogy a hercegnéket megtanítják helyesen lépcsőzni.

A bennfentes információk szerint a királyi család férfi tagjainak segítő kezet kell nyújtaniuk a feleségeiknek a lépcsőn való sétálás során, mivel a hölgyek nem hajthatják le a fejüket.

Ehelyett az állukat a földdel párhuzamosan kell tartaniuk, és lábujjaiknak a föld fele kell mutatniuk – mondjuk az utóbbit nem tudjuk hogy ellenőrzik a protokollszakértők.

A hercegéknek ráadásul az is meg van szabva, hogy a karjukat szigorúan a testükhöz szorítva kell tartaniuk, ami egy szerencsétlenebb lépcsőzésnél igen kellemetlen lehet.

A figyelmetekbe ajánljuk