Károly király.
Getty Images

Komoly összegért kelt el Károly gyermekkori levele, amit a nagymamájának írt

Károly király kézzel írott levele 6000 fontért (2,5 millió forint) kelt el egy árverésen.


A Buckingham-palota jegyzetpapírjára írt, 1955. március 15-i keltezésű levelet Károly az anyakirálynénak címezte, akit az uralkodó „beteg nagymamájának" nevezett.

A levélben a mostani király a következőket írta:

Kedves Nagyi, sajnálom, hogy beteg vagy. Remélem, hamarosan jobban leszel.

A levél hátoldalára pedig ezt írta: „Sok szeretettel Károlytól." A levelet színes firkákkal és 14 „x" puszival írta alá.

Ez is érdekelhet: Ezért nem teszik rá Károly király arcképét az ausztrál ötdollárosra

A levelet egy karácsonyi nagytakarítás során találta meg egy Stratford-upon-Avon közelében élő házaspár, akiknek fogalmuk sem volt a levél létezéséről. A leendő király megható üzenete egy mappában volt más királyi levelekkel együtt, amelyek több mint 40 évig hevertek egy kartondobozban.

Az eladó, egy 49 éves farmvezető így nyilatkozott:

Végre volt időnk átnézni egy nagy doboznyi aktát, amelyet édesanyámtól kaptunk. Eredetileg a néhai nagyapámé, Roland Stockdale-é volt. Rengeteg királyi emléktárgyat tartalmazott, köztük egy levelet Károly hercegtől a nagymamájának. A feleségem azt mondta: >> Hű, ezt nézd meg!<<. Eléggé el voltunk ájulva, de nem voltunk benne biztosak, hogy ez bárkit is érdekelhet. A nagyapám 1983-ban, a 70-es éveiben hunyt el, a mappát pedig az apám örökölte, aki aztán több mint 10 évvel ezelőtt átadta az anyukámnak. Neki nem volt alkalma átnézni, ezért a feleségemnek és nekem adta.

A férfi ezután elmondta, hogy végül karácsonykor volt egy kis idejük arra, hogy átnézzék a mappát, ami az elmúlt 30-40 évben különböző padlásokon porosodott.

A királyi emléktárgyak megleptek, de van egy egyszerű magyarázat. A nagyapám, aki eredetileg carlisle-i mezőgazdasági munkás volt, Londonba költözött munkát keresni, és a Metropolitan Police-nál kapott állást. Az 1950-es években a királynő személyi védelmében dolgozott. Az aktában vannak képek róla, amelyek a Scotland Yard információs szobájában készültek 1952-ben. Azt mondták nekem, hogy eredetileg az anyakirályné védelmének segítésében vett részt, de idővel valószínűleg több királyi családtaggal is dolgozott

– magyarázta el a történetet az eladó.

Forrás: Mirror

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk