Károly király és Vilmos herceg.
Getty Images

Vilmos és az apja folyamatosan azon dolgoznak, hogy Harry részt vehessen Károly koronázásán

Harry és Meghan Markle nemrégiben megjelentetett dokumentumfilmje, illetve a herceg Tartalék című botrányt kavart könyve miatt a királyi család minden bizonnyal alaposan be van rágva Sussexékre. Ettől függetlenül benne van a pakliban, hogy Károly és Vilmos közbenjárásával mégis részt vehetnek a május 6-ra kitűzött koronázáson.


Még mindig nem világos, hogy Sussexék részt vesznek-e az ünnepi hétvégén, különösen annak fényében, hogy Harry már többször is beszélt a királyi családdal való megromlott kapcsolatáról.

Amikor Tom Bradby újságíró megkérdezte tőle, hogy ott lesz-e a ceremónián, Harry így válaszolt:

Sok minden történhet addig. De tudod, az ajtó mindig nyitva áll. A labda az ő térfelükön pattog. Nagyon remélem, hogy hajlandóak lesznek leülni és megbeszélni a dolgokat.

Ez is érdekelhet: Harryék után egy újabb magas rangú tag hagyhatja el a királyi családot

Ugyanakkor a szakértők szerint Károlynak „meg kell hívnia" Harryt és Meghant, különben azt kockáztatja, hogy a közvélemény ellene fordul.

Fontos megjegyezni, hogy amennyiben Harryék el is jönnek, nem valószínű, hogy részt vehetnek a Buckingham-palota erkélyén való ünnepi integetésen.

A legfrissebb hírek szerint Károly és Vilmos folyamatosan Harry részvételével kapcsolatban tanácskoznak, a király állítólag szívesen meghívná, a nagyobbik fiú azonban korántsem ilyen optimista.

Richard Fitzwilliams királyi kommentátor azonban azt állítja, hogy az uralkodó és a trónörökös azon dolgoznak, hogy a ceremónia a lehető legzökkenőmentesebben menjen, és Harry-t mindketten szívesen látnák az eseményen.

A beszámolók szerint Vilmos érthető dühe a sussexi leleplezések miatt ellentétben áll Károlynak azon vágyával, hogy uralkodóként egységet mutasson a koronázáskor. Meglepődnék azonban, ha nem dolgoznának együtt annak érdekében, hogyha Sussexék eljönnek – és nem tudhatjuk, hogy eljönnek-e –, akkor kontroll alatt tartsák őket. Ez működött a királynő platina jubileumi ünnepségei alatt és a királynő temetésének időszakában is

– mondta Fitzwilliams az Expressnek.

Fontos megjegyezni, hogy a palota egyelőre nem erősítette meg, hogy mely családtagok lesznek jelen a koronázási ceremónián, illetve az ahhoz kapcsolódó rendezvényeken.

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk