Jodie Foster a 2024-es Golden Globe-gálán

A kétszeres Oscar-díjas színésznő nemrégiben elárulta, hogy tinédzserként lehetősége lett volna szerepelni a legelső Star Wars-filmekben, ám az ajánlatot visszautasította.


A színésznő Jimmy FallonTonight Show című beszélgetős műsorában járt, ahol szóba került az a pletyka, miszerint az akkor 13-14 éves Jodie Fosternek felajánlották a Star Wars ikonikus női karakterének, Leia hercegnőnek a szerepét.

Ezt is olvasd el! 5 egykori gyerekszínész, aki felnőttkorában is sikeres lett

A bárányok hallgatnak és a Vádlottak című filmekért aranyszobrot kapó színésznő megerősítette a hírt. Mint mondta:

Egy fiatalabb Leia hercegnőt akartak, de volt egy kis probléma. Éppen ekkor egy Disney-filmben játszottam, és nem akartam visszalépni, hiszen szerződésem volt.

Amennyiben Fostert választották volna, valószínűleg jelentősen más, kevésbé felnőttes jellemmel ismerjük meg az ikonikus karaktert.

Ennek fő oka az lett volna, hogy a színésznő a forgatás ideje alatt még bőven kiskorú volt.

A szerepet végül – mint tudjuk – Carrie Fisher játszotta, aki az első film megjelenésekor már 19 éves volt.

Ez is érdekelhet: Natalie Portman imádná, ha visszatérhetne a Star Warsba, de van egy bökkenő

Elképesztő munkát végeztek. Nem tudom, én mennyire lettem volna jó. Lehet, hogy más lett volna a hajam

fejtette ki humorosan véleményét a most 61 éves színésznő.

Jodie Foster \u00e9s Robert De Niro a Taxisof\u0151r forgat\u00e1s\u00e1n

Jodie Foster és Robert De Niro a Taxisofőr forgatásán

Fotó: Getty Images

Foster nem árulta el, hogy mi volt az a Disney-stúdió által készített alkotás, amelyhez szerződés kötötte, de valószínűleg a Kelekótya péntek (Freaky Friday) című gyerekvígjátékról van szó. Az 1976-os év egyébként rendkívül sűrű volt számára, ebben a naptári évben öt különböző moziban is szerepelt.

Ha a Star Wars által nem is vált ismertté, megtette helyette a 1976-os Taxisofőr című Martin Scorsese-klasszikus, ahol a gyerekprostituált Iris szerepében alkotott maradandót Robert De Niro oldalán.

A színésznő ma is elfoglalt. Legújabban aTrue Detective című bűnügyi sorozat legújabb évadában láthatjuk viszont, de a Netflix kötelékében elkészült Nyad című drámában is remekül alakít. Utóbbi miatt feltűnt a legutóbbi Golden Globe-gála jelöltjei között is.

A figyelmetekbe ajánljuk