True Detective: Night Country jelenetkép
Fotó: Profimédia

Oscar-díjas színésznővel tér vissza az egyik legjobb detektívsorozat

A krimisorozat új évada hivatalosan a True Detective: Night Country (azaz éjszakai ország) címet kapta.


A True Detective krimi-dráma sorozat új fejezete már úton van. Hivatalos címe True Detective: Night Country, és mint mindig, most is új a szereplőgárdától kezdve a showrunnerig minden közreműködő. Bár egy dolog biztosan megmarad: a középpontban egy kísérteties rejtély áll, amit a szereplőknek meg kell fejteniük. És hogy az eddigi sztárok után kik vesznek részt az új évadban?

A sorozat minden évadában nagy nevek szerepeltek, ez most sincs másképp, hiszen az egyik főszereplőt nem más, mint a hollywoodi ikon, Jodie Foster alakítja. Foster gyerekkora óta szerepel a filmvásznon olyan filmekben, mint a Taxisofőr, A vádlottak, A bárányok hallgatnak, a Kapcsolat, A belső ember és legutóbb A mauritániai.

Ez is érdekelhet: A 60 éves Jodie Foster portréja

Fosternek a True Detective az első nagyobb tévészerepe az 1970-es évek óta. A legendás színész-rendezőnő Liz Danvers-t, az egyik fő nyomozót alakítja.

A másik nyomozó Evangeline Navarro, akit Kali Reis fog alakítani. Reis profi bokszoló és az őslakosok jogainak szószólója, aki a 2021-es Harc az ismeretlennel című indie filmben debütált színészként, melyért több díjat is bezsebelt és felkeltette a True Detective stábjának figyelmét is.

Ha tovább olvasnál: Ikonikus sorozatban tér vissza az Oscar-díjas Jodie Foster

Bár a True Detective 4. évadához még nincs trailerünk, de egy HBO-s összefoglaló előzetes videóban már kaphatunk egy első bepillantást a sorozatba. Ebben Foster és Reis karaktereit láthatjuk, valamint hallhatunk egy rövid párbeszédet Fostertől.

A sorozat új évadának további megerősített szereplői: John Hawkes (A hallgatás törvénye), Christopher Eccleston (Doctor Who), Fiona Shaw (Killing Eve), Finn Bennett (The Nevers), Anna Lambe (Three Pines), Joel D. Montgrand (Valós halál) és az újoncok, Aka Niviâna és Isabella Star Lablanc.

Forrás: What to Watch


A figyelmetekbe ajánljuk