II. Erzsébet királynő
Getty Images

Minden, amit tudni kell arról, hol temetik el II. Erzsébet királynőt

Végső nyughelye Fülöp herceg mellett lesz.


II. Erzsébet királynőt – aki múlt csütörtökön, 96 éves korában hunyt el skóciai rezidenciáján, a Balmoral-kastélyban – a windsori kastély Szent György-kápolnájában helyezik végső nyugalomra, ahová Fülöp herceget is temették.

Ott nyugszik a királynő édesapja, VI. György király, édesanyja, Erzsébet királyné és húga, Margit hercegnő is.

Szerdán a királyi család összegyűlt a királynő koporsójának átadására, amelyet a Buckingham-palotából a londoni Westminster Hallba vittek. Ott négy napig fog tartózkodni, hogy a gyászolók meglátogathassák és leróják kegyeletüket.

Erzsébet királynő temetésére szeptember 19-én, hétfőn kerül sor, és várhatóan közel egymillió gyászolót vonz majd a királyi családon és a család által meghívott vendégeken kívül. Ezek között lesznek a Nemzetközösség különböző országainak vezetői, mint például Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök, Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök, Sir Patrick Allen jamaikai főkormányzó és Liz Truss újonnan megválasztott brit miniszterelnök. De Joe Biden amerikai elnök és Jill Biden first lady is jelen lesznek az eseményen.

A meghívottak között lesznek más országok királyai is, köztük II. Albert monacói herceg és Charlene hercegné, VI. Fülöpspanyol király és Letícia királyné, Fülöp belga király és Matild királyné, XVI. Károly Gusztáv svéd király és Szilvia királyné, Naruhito japán császár, Vilmos Sándor holland király és Máxima királyné, V. Harald norvég király és II. Margit dán királyné.

(Harper's Bazaar)

A figyelmetekbe ajánljuk