II. Erzsébet királynő.
Getty Images

8 világsztár, aki megható módon búcsúzott a királynőtől

II. Erzsébet királynő halála az egész világot sokkolta. Emberek milliói gyászolják a brit történelem leghosszabb ideig regnáló uralkodóját. Nem csoda, hogy számos közéleti személyiség is megemlékezett a múlt hét csütörtökön elhunyt II. Erzsébet királynőről a közösségi médiában. Az alábbi cikkben 8 olyan hírességet mutatunk be, akik megható módon nyilatkoztak a britek ikonikus királynőjéről.


A királynő szeptember 8-án, 96 éves korában hunyt el, miután 70 évig állt a monarchia élén. A királyi család a Twitteren jelentette be a halálát.

A hírességek kedves történeteket osztottak meg a királynőről, visszatekintettek kitüntetett karrierjére és részvétüket fejezték ki a családtagjainak.

Barbra Streisand

A kétszeres Oscar-, és kilencszeres Golden Globe-díjas művésznő, Barbra Streisand így emlékezett meg a királynőről:

Szomorúan hallottam II. Erzsébet királynő halálhíréről. Ő mindannyiunk számára egy állandó személyiség volt. Az egész világon tisztelték. Nyugodjon békében. Barbra.

Whoopi Goldberg

A Ghost és az Apáca Show sztárja, Whoopi Goldberg a következőket tweetelte:

Néhány évvel ezelőtt találkoztam Erzsébet királynővel a 2009-es The Royal Variety Performance-on. Ahogy közeledett felém, csak arra tudtam gondolni, hogy úristen?? Egy szegénynegyedből származó amerikai gyerek vagyok, és az angol királynő társaságában lehetek. El voltam ájulva. Nyugodjon békében. Isten óvja a királyt.

Helen Mirren

A britek egyik legikonikusabb színésznője, Helen Mirren, aki a 2006-os A királynő című filmben II. Erzsébet szerepéért Oscar-díjat kapott, ezt írta:

Büszke vagyok arra, hogy Erzsébet királynő korában élhettem. Egy olyan nőt gyászolunk, aki koronával vagy anélkül a nemesség megtestesítője volt.

Paul McCartney

A Beatles egykori tagja Paul McCartney így nyilatkozott:

Isten áldja II. Erzsébet királynőt. Nyugodjon békében. Éljen sokáig a király!

Mick Jagger

A Rolling Stones frontembere, Mick Jagger az Instagramon keresztül osztotta meg a gondolatait:

Egész életem során Őfelsége, II. Erzsébet királynő mindig ott volt velünk. Gyermekkoromban emlékszem, hogy a tévében néztem az esküvőjének fénypontjait. Úgy emlékszem rá, mint egy gyönyörű fiatal hölgyre, a nemzet hőn szeretett nagymamájára. Legmélyebb együttérzésem a királyi családdal van.

Cher

Az amerikai énekesnő, Cher is megemlékezett a királynőről:

Szomorú vagyok II. Erzsébet királynő elhunyta miatt. Megtiszteltetés volt találkoznom vele. Hosszú sorban vártam rá, hogy találkozhassak vele, de amikor odaért hozzám, fontos kérdéseket tett fel, és úgy tűnt, őszintén érdekelte a beszélgetésünk. Büszke vagyok rá, hogy az volt és boldog vagyok amiatt, hogy remek humorérzéke volt.

Victoria Beckham

A Spice Girls egykori tagja, Victoria Beckham a következőket tweetelte:

A mai egy nagyon szomorú nap az egész világ számára. Mélyen elszomorít szeretett uralkodónk, Őfelsége, a királynő halála. Rendíthetetlen hűségéről és szolgálatáról fogunk emlékezni rá, és gondolataim a királyi családdal vannak ezekben az időkben.

Elton John

Elton John köztudottan remek viszonyt ápol a királyi családdal, így nem meglepő, hogy a királynő halála különösen megérintette a zenészt:

Az egész nemzettel együtt mélyen elszomorodtam Őfelsége, Erzsébet királynő halálhírének hallatán. Inspiráló jelenség volt, aki méltósággal, tisztességgel és valódi gondoskodó melegséggel vezette át az országot a legnagyobb és legsötétebb pillanatainkban. Erzsébet királynő gyermekkoromtól kezdve a mai napig életem fontos részét képezte, és nagyon fog hiányozni.

A zenész még aznap a torontói Rogers Centre-ben adott koncertje során is tisztelgett a királynő előtt.

A legszomorúbb híreket kaptuk Őfelsége, Erzsébet királynő elhunytáról. Örülök, hogy békében és nyugalomban van, megérdemli, mert rohadt keményen dolgozott. Szeretettel küldöm ezt dalt a családjának és a szeretteinek. Hiányozni fog. A szelleme tovább él, és ma este zenével ünnepeljük az életét.

Forrás: Today

A figyelmetekbe ajánljuk