Umberto Romano Mr. Pynchon and the Settling of Springfield

Sokak szerint ez az 1937-es festmény „bizonyíték" az időutazásra

Umberto Romano freskófestőnek a „Mr. Pynchon and the Settling of Springfield”, azaz Pynchon és a Springfield település megalapítása című festményén felfedezett részletről van szó.


A festmény megannyi kérdést vetett fel, hiszen az alkotáson látható egy aprócska részlet, ami sokak szerint nem illik oda. Bár több hasonló műalkotás létezik, amelyek kapcsán az emberek az időutazás létezését firtatják, úgy tűnik Umberto Romano 1937-es festménye is hasonló sorsa jutott.

Ez is érdekelhet: Egyetlen feltétele van csak az időutazásnak

Az alkotáson Pynchon, Springfield település alapítója látható a telepesek és bennszülött indiánok között az 1630-as években. Azonban az egyik amerikai őslakos egészen úgy fest, mintha egy okostelefont szorongatna a kezében.

Persze nyilvánvalóan nem időutazásról van szó, ez sem akadályozta meg az embereket abban, hogy ismét elhiggyék, hogy egy évszázaddal ezelőtti festményen szereplő alak így tesz. A racionális magyarázatokat tekintve valószínűleg egy kézitükröt szorongat az amerikai őslakos, amely a festmény készítésekor népszerű kereskedelmi tárgy lehetett, de az is megeshet, hogy éppen egy baltafejet vizsgál.

A figyelmetekbe ajánljuk