György herceg, Lajos herceg és Sarolta hercegnő
Fotó: Getty Images/Karwai Tang/WireImage

​Harry herceg aggódik, hogy Lajos herceg és Sarolta hercegnő úgy végzik, ahogy ő

Harry herceg memoárja uralta a címlapokat az elmúlt két hétben, a Spare minden idők leggyorsabban fogyó nem-fikciós könyve lett.


Miután az első napon több mint 1,4 millió példányt adtak el belőle az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Kanadában, Sussex hercege Guinness-rekordot állított fel.

Ha tovább olvasnál: Harry herceg így várta Vilmosék első gyermekének születését

Az önéletrajz tartalmát széles körben vitatják az interneten, olyan állításokat górcső alá véve, mint például, hogy Vilmos herceg fizikailag megtámadta őt, és azt, hogy Harry „gazemberként" emlegette Kamillát. Más anekdoták is terjedtek, kezdve a Spice Girls ikonikus dalszövegének használatától az unokaöccséről, György hercegről tett kedves megjegyzéseiig.

A könyv népszerűsítése érdekében Harry számos interjút adott, és beszélt a memoárról, az életéről és a közvélemény reakcióiról, Stephen Colbertnek megjegyezve, hogy a kontextus létfontosságú – az afganisztáni időszakáról szóló szalagcímekre utalva, illetve az idézetekre, amelyek a könyv hivatalos megjelenése előtt kiszivárogtak.

Ez is érdekelhet: György herceg keresztelője szakított a királyi szokásokkal

A megjelenés óta Harry a Telegraphnak nyilatkozott, és kitért a királyi család fiatalabb tagjai, azaz Vilmos és Katalin három gyermeke, György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg iránti aggodalmára, hogy egyikük úgy végzi majd, mint ő.

Sarolta, Harry, Vilmos, Lajos, Gy\u00f6rgy \u00e9s Katalin

Fotó: Dominic Lipinski - WPA Pool/Getty Images

Így fogalmazott:

Bár Vilmos és én egyszer-kétszer beszéltünk erről, és ő világossá tette számomra, hogy a gyerekei nem az én felelősségem, mégis felelősséget érzek, tudván, hogy a három gyerek közül legalább az egyik úgy végzi majd, mint én, a tartalék. És ez aggaszt.

Emlékirataiban Harry részletezi, hogyan érezte magát gyerekkorában, amikor „tartalékként" emlegették, mert úgy gondolta, hogy ő „az árnyék, a támasz, a B-terv", arra az esetre, ha valami történne Vilmossal. Ahogy írja:

Azért születtem, hogy tartalékot és szükség esetén pótalkatrészt biztosítsak. Mindezt az életút kezdetétől fogva kifejezetten világossá tették számomra, majd később rendszeresen megerősítették.

Forrás: Marie Claire


A figyelmetekbe ajánljuk