Királyi család.
Getty Images

A királyi családban még a vécére járás is szabályozva van

A legtöbben szívesen bújnának Vilmos herceg vagy Katalin hercegné bőrébe, de abba már kevesen gondolnak bele, hogy mennyi szabályt kell betartaniuk a királyi család tagjaiként.


Korábban mi is beszámoltunk néhány furcsa szabályról, melyeket a brit királyi család tagjainak minden körülmények között be kell tartaniuk.III. Károlynak és családjának meg van tiltva – a teljesség igénye nélkül – a szelfizés, a kagylóevés, de még a monopolyzás is.

Nemrég pedig az is kiderült, hogy még a mosdóba sem mehetnek ki úgy, mint a többi földi halandó – a furcsa illemszabályról a Marie Claire számolt be.

Ez is érdekelhet: Vilmos besokallt, nem akar Harry „gyerekes kirohanásai" miatt stresszelni

Ha Vilmos hercegre, Katalin hercegnérevagy a királyi család bármelyik másik tagjára rájön a szükség egy nyilvános esemény során, nem utalhatnak erre semmilyen szóval. Egyszerűen felállnak, a többi vendég elnézését kérik, majd felkeresik a mosdót.

Katalin hercegn\u00e9 \u00e9s Vilmos herceg

Nem egyszerű a királyi család élete.

Fotó: Getty Imgages/Samir Hussein/WireImage

Ha mindez egy ebéd vagy vacsora közben történik, a pincérek számára is jelezniük kell, hogy még nem végeztek az étkezéssel: úgy kell elhelyezniük a kést és a villát tányérjukon, hogy azoknak nyelei a jobb alsó sarokban legyenek.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Óriási nyomás került Vilmos vállára, amióta kiderült apja rákbetegsége

Nem ez az egyetlen illemszabály, amely a Windsor-ház tagjait köti egy-egy étkezés alkalmával. Nemrég Graham Newbould, a királyi család korábbi szakácsa számolt be arról, hogy tilos volt szögletes szendvicset felszolgálnia – egy bizarr hagyomány szerint ugyanis aki ilyen gesztust tesz, az meg akarja dönteni a monarchiát.

Az már sokkal érthetőbb szokás, hogy a palotában kerülik a fokhagyma és más, kellemetlen szagú ételek fogyasztását nyilvános események alkalmával.

Ugyanakkor az is tény, hogy az utóbbi években a Windsor-ház is próbálja meghallani a modern idők szavát.

Példának okáért már Diana hercegné is viselt merészebb színű körömlakkokat, később Katalin és Meghan is követte példáját. Katalin más tekintetben is halad a korral: nem zárkózik el a szelfikészítéstől sem, fiát pedig arra biztatja, hogy ne egy elit magániskolát válasszon, hanem olyat, ahol átlagos gyerekek lesznek az osztálytársai.

A figyelmetekbe ajánljuk