lajos herceg
Getty Images

Ebbe a méregdrága iskolába járhat majd György herceg

Sok híres ember járt korábban a magániskolába.


Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné legidősebb gyermeke, György a híres bentlakásos magániskolában, az Eton College-ban fog majd tanulni. Most azonban újabb fordulatot vett az iskolakeresési ügy, írja a Marie Claire.

Katalin jelenleg otthon lábadozik rejtélyes hasfali műtétje után, így bizonyára van ideje a családnak átbeszélni a kérdést. Úgy tűnik, György mégsem az Etont fogja választani, de nem is édesanyja alma materét, a Marlborough College-t – jelenleg a St Edward’s School tűnik a befutónak.

Ez is érdekelhet: Katalin szívesen kibékülne Harryvel, de Meghant továbbra sem látja szívesen

A St Edward’s School – közismert becenevén Teddies – egy elismert bentlakásos iskola Oxfordban. Olyan hírességek koptatták már az iskola folyosóit, mint Emilia Clarke, Florence Pugh vagy éppen Laurence Olivier.

Gy\u00f6rgy herceg, Lajos herceg \u00e9s Sarolta hercegn\u0151

György herceg testvéreivel, Lajossal és Saroltával.

Fotó: Karwai Tang/WireImage/Getty Images

Az iskola kiváló hírnévnek örvend tehát, Katalin mégis nehéz szívvel engedné oda legidősebb gyermekét. Nem a méregdrága tandíj (évi 47 ezer angol font, vagyis 21,3 millió forint) aggasztja a hercegnét, sokkal inkább az, hogy jóval ritkábban látná szeretett fiát. Noha a St Edward’s School nem kizárólag bentlakásos intézmény, túl messze van a család windsori otthonától ahhoz, hogy megérje nap mint nap bejárni.

Ez volt a probléma a Marlborough College-dzsal, Katalin korábbi iskolájával is. A hercegné amiatt is aggódik, hogy a bentlakásos intézmények melegágyai lehetnek az iskolai zaklatásoknak.

Katalin ráadásul emberközelibb képet akar kialakítani a monarchiáról, amelyhez nem igazán passzol egy, a széles társadalomtól elszigetelt, méregdrága iskola.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Harry herceg elárulta, hogyan zajlott rákbeteg édesapjánál tett látogatása

A családnak még bőven van ideje minden oldalról megrágni a kérdést: György herceg tízéves, az iskolaváltás pedig tizenhárom esztendős korában lesz csak esedékes.

A királyi családnak egyébként bőven van gondja az iskolaválasztás kérdésen túl is: Katalin műtétjén kívül Károly király rákbetegsége, no meg a Harry herceggel kialakult konfliktus miatt is főhet a fejük.

A figyelmetekbe ajánljuk