Katalin hercegné

György herceg döntése rendkívül megviselte Katalin hercegnét

Katalint állítólag megviselte György döntése, miszerint apja nyomdokaiba lépve az Eton College-ba fog járni, amikor 13 éves lesz. A hercegné szerint az azonos neműek számára fenntartott bentlakásos iskolák nem feltétlenül előnyösök, és fél, hogy a fiúneveldében esetleg kiközösítik majd a herceget.

A tekintélyes Eton College régóta kötődik a királyi családhoz, hiszen Vilmos herceg és Harry herceg a 90-es években járt ide. Ezért úgy tűnt, hogy a legidősebb walesi gyermek, György herceg számára is ez a természetes választás, egészen addig, amíg fel nem merültek édesanyja, Katalin aggályai – írja a Marie Claire.

Ez is érdekelhet: Katalin olyan tanácsot adott Saroltának, ami az egész életét befolyásolhatja

A herceg leendő iskolája a walesi herceg és a hercegné között szült némi ellentétet, és állítólag évekig vitatkoztak ezen. Egy ideig úgy tűnt, hogy György herceg Katalin korábbi iskolájába, a Marlborough College-ba járhat majd, miután szüleivel többször is meglátogatták az intézményt.

Marlborough-nak sok előnye van. Nemcsak a festői Wiltshire-ben található, alig több mint egy órányi autóútra a család Adelaide Cottage-i otthonától, hanem a vegyes felekezetű iskola progresszív etikájáról is ismert: Louise Moelwyn-Hughes, a Malborough igazgatója az iskola honlapján azt írja, hogy az egyéniséget bátorítják, és a különbözőségeket ünneplik.

Úgy tűnik azonban, hogy ez az alternatíva már nem jöhet szóba, mivel egy forrás szerint a hercegné végül beadta a derekát az Eton ötletének. Bár hajlandó tiszteletben tartani a hagyományt, hogy a királyi családtagokat az Eton College-ba küldik, nem igazán örül neki, mivel az első bentlakásos iskolájában folyamatosan zaklatták, és nem tudja elviselni a gondolatát se, hogy Györgyöt is hasonló atrocitások érhetik.

Katalin sokáig nem értett egyet a férjével, pedig ez a hagyomány a családjukban. A hercegné úgy gondolja, hogy egy ilyen fülledt, felsőbbrendű intézménybe küldeni őt ellentétes minden erőfeszítésükkel, amelyekkel modernizálni szeretnék a monarchiát. Ráadásul kétségbeesetten hiányozni fog neki a fia. Ő és Vilmos évekig vitatkoztak ezen, de végül a herceg győzött. György olyan akar lenni, mint az apja

– árulta el a titkos forrás.

A figyelmetekbe ajánljuk