A sógun

Ha attól tartanál, hogy mostanában nem találsz majd kedvedre valót a streamingcsatornák kínálatában, megnyugtatunk: tavasszal is bővelkedünk a jobbnál jobb új sorozatokban. Cikkünkben most 3 olyan szériát ajánlunk, amely a közelmúltban jelent meg, a lista negyedik tagja – és egyben 2024 talán legjobban várt sorozata – pedig heteken belül érkezik.


​1. A sógun

Az FX-nek majdnem hat évébe telt, mire sikerült elkészítenie James ClavellA sógun című regényének új adaptációját, az eredmény pedig zseniális lett. A történet a 17. században játszódik, és egy brit tengerészről, John Blackthorne-ról (Cosmo Jarvis) szól, aki kívülállóból szamuráji rangra emelkedik, miközben japán vezetője, Toranaga (Hiroyuki Sanada) gyalogosként használja fel saját hatalmi törekvéseire. A cselekmény a látványos csatajelenetek helyett a színfalak mögötti politikai motivációkra koncentrál.

​2. Constellation

A Constellation a Noomi Rapace által megformált, Jo nevű űrhajós történetét követi. Jo egy űrbéli katasztrófa után visszatér a Földre, ahol felfedezi, hogy életének kulcsfontosságú darabjai eltűntek vagy átalakultak. Az Apple TV kínálatában fellelhető akciódús sorozat az emberi pszichológia sötét szegleteit tárja fel rendkívül látványos köntösben, ráadásul Rapace mellett a Breaking Badből ismert Jonathan Banks is feltűnik.

​3. Avatár - Az utolsó léghajlító

A fantasy kedvelői sem maradnak mostanában néznivaló nélkül. A Nickelodeon közönségkedvenc sorozatát 2010-ben M. Night Shyamalan egyszer már feldolgozta mozifilmként, az ő verziója viszont sajnos nem volt túl hű az eredeti anyaghoz. Az Avatár legújabb, Netflix-gyártású újragondolása nyolc részből áll, így biztosan jobban el tudunk majd mélyülni a világot a pusztulástól megmentő utolsó léghajlító, Aang történetében.

​+1: A 3-test-probléma

A Jonathan Pryce-ot (A két pápa) és Benedict Wongot (Mentőexpedíció, Doctor Strange) is felvonultató sorozat talán az egész év legjobban várt szériája. A március 21-én érkező történet alapjául Cixin Liu 2008-ban megjelent könyve szolgál, amelyben a főszereplő egy tudósokat meggyilkoló titokzatos erő után ered – nyomozása pedig galaxisokon átívelő következményekkel jár. Plusz egy érv a hihetetlenül látványosnak ígérkező sorozat mellett, hogy a Trónok harca alkotói készítették.

A figyelmetekbe ajánljuk