Netflix-logó
Fotó: Shutterstock

5 Netflix-sorozat, amire érdemes odafigyelnünk februárban

Mint általában mindig, a februárt most is belengi a Valentin-nap szelleme, ráadásul ez részben még a hónapban megjelenő Netflix-sorozatokra is igaz: találkozhatunk a szexualitás témáját boncolható koreai sorozattal, egy viharos kapcsolat evolúciójával, vagy ha valami kevésbé romantikusra vágynánk, akkor elindíthatjuk Az utolsó léghajlító legújabb feldolgozását is.


Beszéljünk a szexről – február 2.

Rengeteg koreai sorozat érkezett az elmúlt időszakban a Netflixre. A legújabb, a Beszéljünk a szexről címet viseló széria egy vlogger életét követi nyomon, aki a közösségi médián keresztül próbál őszintén és edukatívan beszélni a szexről. Bár az online térben rendkívül magabiztosnak tűnik, Chou a való világban számos akadállyal találja szembe magát.

Ez is érdekelhet: 4 januári Netflix-sorozat, amivel jól indulhat a 2024-es év

Raël: Az utolsó próféta – február 7.

A raëliánus mozgalom egy UFO-vallás, amelyet a francia Claude Vorilhon alapított még 1974-ben. Az évek során pedig számos követőt szerzett magának a szekta, amelynek fő tézise szerint fejlett földönkívüli lények alkották meg a Földet és az emberi létet, de a világvallások kialakulása is hozzájuk köthető. A szekta még 2006-ban is 55 ezer követőt számlált. A február 7-án megjelenő minisorozat ezt a hihetetlen történetét dolgozza fel.

Egy nap – február 8.

David Nicholls regényéből Anne Hathaway és Jim Sturgess főszereplésével már készült egy azonos című mozi 2011-ben. A 14 epizódra tervezett minisorozat ugyanazt a történetet meséli majd el: Emma és Dexter egy 1988. április 15-ei érettségi találkozón hangolódnak egymásra.

A sorozat minden részben egy évet előreugrik, így mutatva be a karakterek viharos kapcsolatának evolúcióját – drámával, romantikával és némi humorral megfűszerezve.

Ezt is nézd meg! Ha nem köteleződnél el több évadra: itt az 5 legszínvonalasabb antológiasorozat

Alfahímek (2. évad) – február 9.

Egy mediterrán atmoszférájú vígjáték sose lehet rossz, ez pedig a spanyol Alfahímek esetében is igaz. A történet szerint négy barát – Pedro, Raúl, Santi és Luis – meggyőződése, hogy mindannyiana nők elnyomásában élnek. A széria humorral és őszintén mutatja be a tradicionális és a 21. századi férfiakkal kapcsolatos sztereotípiákat, és azok változásait.

Avatar: Az utolsó léghajlító – február 22.

A fantasy műfaj szerelmesei sem maradnak néznivaló nélkül a hónapban. A Nickelodeon népszerű szériáját 2010-ben M. Night Shyamalan már feldolgozta egyszer mozifilmként – több, de inkább kevesebb sikerrel. A történet legújabb újragondolása nyolcrészes lesz, így biztosan jobban el tudunk majd mélyülni – a világot a pusztulástól megmentő – utolsó léghajlító karakterében, és az egy évszázada már háborúban álló ellenfelek történetében.

A figyelmetekbe ajánljuk