Jonathan Banks a Constellationben
Apple TV+

Hátborzongató előzetessel mutatkozik be az Apple új űrthrillere

Megjelent a Constellation első előzetese, mely az Apple TV+ saját gyártású, űrben játszódó pszichológiai thrillere lesz. A hamarosan megjelenő sorozat első képsorai alapján úgy tűnik, egy elképesztően látványos és nyomasztó szériával kell számolnunk.


A Peter Harness által megálmodott és az Emmy-díjas Michelle MacLaren által rendezett, összeesküvésen alapuló űrkalandnak már hivatalos megjelenési dátuma is van: 2024. február 21-én debütál majd világszerte az Apple TV+-on.

A nyolcepizódos, részben az űrben játszódó, komoly pszichológiai töltettel rendelkező sorozat főszereplője nem más, mint Noomi Rapace (A tetovált lány, Bárány), valamint a Better Call Saul és a Breaking Bad Mike-jaként ismert Jonathan Banks.

A Constellation a Rapace által megformált, Jo nevű űrhajós történetét követi. Jo egy űrbéli katasztrófa után visszatér a Földre, ahol felfedezi, hogy életének kulcsfontosságú darabjai eltűntek vagy átalakultak – a trailerben például egy zongoráról beszél, ami nem tudja, hogy került a lakásába, és egy idő után mintha saját lánya se ismerne rá. Az akciódús sorozat az Apple ígérete szerint az emberi pszichológia sötét szegleteit tárja majd fel, a cselekmény pedig nem más, mint egy nő kétségbeesett törekvése, hogy feltárja az igazságot az űrutazása valódi céljával kapcsolatban, és visszaszerezzen mindent, amit a baleset miatt elvesztett.

Noomi Rapace, mint Jo

Noomi Rapace, mint Jo

Apple TV+

A Peter Harness (Ki vagy, Doki?) által készített és írt sorozatban többek között James D'Arcy (Carter ügynök, Oppenheimer), Julian Looman (Emily Párizsban), William Catlett (The Devil You Know) és Barbara Sukowa (Atomszőke, Hannah Ardendt) is felbukkan majd, Jo lányát, Alice-t pedig Rosie és Davina Coleman játssza majd.

Az Emmy-díjas Michelle MacLaren (Breaking Bad) mellett az Oscar-jelölt Oliver Hirschbiegel és a szintén Oscar-jelölt Joseph Cedar rendezte a nyolc epizódot. A Constellation egy háromrészes premierrel debütál az Apple TV+-on, utána pedig hetente érkeznek majd az új részek, egészen március 27-ig.

Az űrthriller az előzetes információk alapján méltó vetélytársa lehet majd a számtalan új évadnak, ami 2024-ben érkezik. Többek között jön a nagysikerű A mackó harmadik és a Sárkányok háza második szezonja, a Night Country alcímű negyedik True Detective-évad első pár része pedig már streamelhető.

A figyelmetekbe ajánljuk