Netflix-logó
freestocks/Unsplash

4 márciusban debütáló Netflix-sorozat, amire érdemes odafigyelnünk

Nem kellett sokat várnunk, hogy megérkezzen 2024 első Netflix-sikere, a streamingcsatorna Egy nap című sorozata ugyanis szinte az egész piacot letarolta februárban. Ez persze nem jelenti azt, hogy márciusra nem maradt semmi, cikkünkben a legjobbakból ajánlunk négyet.


Párizsi alvilág (március 1.)

Ahogy a cím is elárulja, ebben a krimi elemekkel felturbózott thrillerben a francia főváros bűnözőinek világába nyerhetünk betekintést. A történet szerint Lyna édesapját meggyilkolják, ez pedig rendesen felkavarja az alvilág állóvizét. A lány találkozik a rejtélyes és brutális Furie-val, aki sok mindenre megtanítja őt, többek között arra, hogyan vegye kezébe a gengszterek feletti irányítást. A sorozatban feltűnik majd az Amélie csodálatos élete és az Ötödik elem című filmben is szereplő Mathieu Kassovitz.

Ezt is nézd meg! Ha nem köteleződnél el több évadra: itt az 5 legszínvonalasabb antológiasorozat

Úriemberek (március 7.)

Guy Ritchie Úriemberekcímű mozija egy üdítő színfoltja volt a 2019-es filmes évnek: Matthew McConaughey, Colin Farrell, Hugh Grant és Charlie Hunnam is remekelt a szövevényes akciókrimiben. Más karaktereket láthatunk ugyan, de a történet hasonlóan körmönfont és izgalmas lesz azonos címet viselő szériában.

A történet középpontjában Eddie áll, aki apja halála után jelentős örökséget kap, közte több rizikós és nem éppen törvényes vállalkozással. A humort, erőszakot és különös jellemeket felvonultató szériára mindenképp nézzünk rá, már csak azért is, mert több epizódot is maga Ritchie jegyez.

A jel (március 7.)

A jel egy német sci-fi elemekkel bíró drámasorozat, amelyben egy asztronauta rejtélyes módon eltűnik egy küldetés során. Férje nem képes keresztbe tett kézzel várni, így nyomozásba kezd, miközben szülőként szintén eddig nem ismert kötelezettségei akadnak.

Ez is érdekelhet: Öt 2024-ben érkező új sorozat, amire nem győzünk várni

A 3-test-probléma (március 21.)

A Jonathan Prycet (A két pápa) és Eiza Gonzálezt (Nyomd, bébi, nyomd) is felvonultató sorozat a hónap egyik legjobban várt szériája. Cixin Liu 2016-ban megjelent könyve szolgál a történet alapjául, amelyben Wangot követhetjük nyomon, aki egy tudósokat meggyilkoló titokzatos erő nyomába ered.

A nyomozás végül egy számítógépes játékhoz vezeti el a főszereplőt, amelybe bele kell merülni annak érdekében, hogy felfejtse az egyre csak terjedő entitás kilétét.

A figyelmetekbe ajánljuk