Jelenet az Avatar 2-ből.
20th Century Studios

Vajon lesznek űrben forgatott jelenetek a következő Avatar-filmekben?

James Cameron az Avatar-filmekben olyan látványvilágot tárt a nézők elé, amit előtte szinte mindenki elképzelhetetlennek hitt. De vajon az ikonikus franchise további epizódjaiban lesznek olyan jelenetek, amiket a zéró gravitációs térben fognak forgatni?


A Slash Film nevű filmes oldal nemrégiben egy érdekes eszmefuttatást tett közzé, amelyben azt taglalják, hogy van-e esély arra, hogy az Avatar folytatását gravitációmentes környezetben, akár az űrben forgassák.

A nehézségek okán a legtöbb filmben, amelyben a súlytalansági jelenetek szerepelnek, a hatást egyszerűen CGI-vel és drótokkal szimulálják, de a mozi direktoráról, James Cameronról köztudott, hogy kifejezetten szereti a kihívásokat.

2010-ben a SpaceX-el együttműködve Cameron felszállt a GForce-One-ra, egy átalakított Boeing 727-200-as repülőgép fedélzetére, hogy saját maga tapasztalja meg a súlytalanságot. Azt nem nehéz megállapítani, hogy Cameron filmes munkái hűen követik a személyes érdeklődési körét, így nem túlzás azt feltételezni, hogy a direktor a jövőbeni Avatar-epizódokban esetleg megpróbálna továbbfejlesztett zéró gravitációs technológiát alkalmazni.

Ez is érdekelhet: Milyen hosszú lehet egy nap a Pandorán?

Ez pedig kinyitja egy rendkívül izgalmas gondolatmenetnek az ajtaját, miszerint sokan úgy hiszik, hogy egyes jövőbeli Avatar-jelenetek akár az űrben is foroghatnának. Fontos hozzátenni, hogy természetesen a zéró gravitációs snitteket nem csupán az űrben lehet kivitelezni, bőven elképzelhető, hogy amennyiben lesznek „súlytalan momentumok” Jake Sullyék további történetében, azt valamilyen Földi technológiával veszik fel.

Külön érdekesség, hogy az Avatar: A víz útja első forgatókönyve majdnem kikövezte az utat ennek a vad elképzelésnek.

A forgatókönyv ezen változatában ugyanis a na'vik az űrben csatáztak volna az emberekkel, azonban végül ezt a koncepciót elvetették.

A gravitációmentes ötletre utalva egyébként Cameron korábban kijelentette, hogy szívesen forgatna ilyen körülmények között. Ráadásul egyes információk szerint az Avatar5-ben a na'vik a Földre utaznak, így bőven megvan a lehetőség arra, hogy epikus űrbéli jelenetek szemtanúi legyünk.

Azonban, Cameronnak sietnie kell, ha elsőként akarja megvalósítani a már említett űrbéli snitteket.

Donna Langley, a Universal Filmed Entertainment Group elnöke kijelentette, hogy mindent megtesz azért, hogy Tom Cruise-t az csillagok közé juttassa annak érdekében, hogy a Top Gun sztárja valamelyik nagyszabású akciófilmjében olyan jelenetek szerepelhessenek, amelyek ténylegesen az űrben lettek felvéve.

Azt, hogy a franchise további részei mit tartogatnak, egyelőre talány, ám egy dolog biztos: a jövőbeni Avatar-mozik garantáltan olyan látványvilágot fognak nyújtani, ami biztosan lenyűgözi a nagyérdeműt.

A figyelmetekbe ajánljuk