Sztárparádéval tér vissza a legendás zombifilm – ők lesznek a 28 évvel később főszereplői
Fox Searchlight Pictures

Sztárparádéval tér vissza a legendás zombifilm – ők lesznek a 28 évvel később főszereplői

Danny Boyle 2002-es horrorfilmje, a 28 nappal később örökre megváltoztatta a zombiműfajt, de a 2007-ben bemutatott folytatás, a 28 héttel később sem okozott csalódást. A harmadik rész kedvéért Boyle visszaül a rendezői székbe, nemrég pedig az is kiderült, hogy neves színészeket sikerült szerződtetni a filmhez.


Az egy kaptafára készült zombifilmek sora után felüdülést jelentett a 2002-ben megjelent 28 nappal később.

A Danny Boyle (Trainspotting, Gettómilliomos) által rendezett és Alex Garland (Expedíció, Polgárháború) által írt film történetének középpontjában Jim (Cillian Murphy) áll, aki 28 napig tartó kómából ébred fel, csakhogy egy árva lelket nem talál a kórházban. Nemsokára kiderül, hogy London, sőt egész Nagy-Britannia elnéptelenedett: egy titokzatos zombivírus, a „düh-kór” tizedeli a lakosságot. Jim túlélők után kutat, de nincs könnyű dolga, ugyanis a rejtélyes betegségben szenvedő zombik nem lassúak és bambák, mint a legtöbb hasonló filmben, hanem futva vadásznak az emberek után.

Ez is érdekelhet: Mutánsoktól a majmokig – 5 remek film, amit látnod kell, ha szereted a The Last of Us-t

A 28 nappal később kliséktől mentes látásmódjával megreformálta a műfajt, ráadásul költségvetése több mint tízszeresét hozta be a mozipénztáraknál.

2007-ben folytatást is kapott a film, azonban a 28 héttel később című mozi készítésében Boyle és Garland csak producerként vettek részt, ráadásul a szereplőgárda is kicserélődött – ettől függetlenül alapvetően kedvező fogadtatásban részesült az alkotás.

Idén januárban kiderült, hogy újabb folytatás érkezik, így a franchise trilógiává bővül. A 28 évvel később – ahogy a címből is kiderül – jóval a zombikór kitörése után játszódik, de egyelőre keveset tudni a cselekményről. Az viszont már biztos, hogy Danny Boyle visszatér a rendezői székbe, ahogy az is, hogy Alex Garland jegyzi a film forgatókönyvét. Nemrég pedig néhány szereplő kilétére is fény derült – írja a Slash Film.

Ezt is a figyelmedbe ajánljuk: Egyre csak terjed a zombivírus a szarvasok között

A harmadik részben feltűnik majd Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes és Jodie Comer is.

Aaron Taylor-Johnson karrierje különösen az utóbbi években kezdett felfelé ívelni, sokan benne látják a következő James Bondot. Jodie Comer a Killing Eve-ből vagy Az utolsó párbajból lehet ismerős számunkra, Ralph Fiennest pedig aligha kell bárkinek is bemutatni.

A minőségi szereplőgárda tehát adott, reméljük, hogy a film sem okoz majd csalódást.

A figyelmetekbe ajánljuk