Részlet a Logan cím filmből.
20th Century Studios

Mutánsoktól a majmokig – 5 remek film, amit látnod kell, ha szereted a The Last of Us-t

Az HBO TheLast of Us című sorozata óriásit megy a közösségi médiában, az emberek szó szerint megőrülnek a zombis-gombás sztoriért. Fontos azonban megjegyezni, hogy jó pár remek hasonló tematikájú alkotás készült az elmúlt években, az alábbi cikkben pedig öt olyan filmet mutatunk be, amit mindenképp látnod kell, ha szereted a TheLast of Us-t.


Az út (2009)

A Földön egy nem ismert kataklizma pusztított, amely a bolygó élővilágának nagy részét megsemmisítette, a Nap sugarai pedig eltompultak. Az emberiségből alig maradt valami: akik túlélték a katasztrófát guberálásra kényszerültek vagy kannibálokká váltak. Egy férfi (Viggo Mortensen) a kisfiával (KodiSmit-McPhee) együtt már évek óta menekül a vérszomjas támadók és a kegyetlen bűnbandák elől.

Úgy gondolják, ha délre mennek, ott jobb időjárási körülmények várják őket, és ezáltal könnyebb lesz az életük. A történet során folyamatos megpróbáltatások érik őket, egyetlen reményük pedig az összetartozás. A két főszereplő mellett Charlize Theron is feltűnik a filmben, de a legendás Robert Duvall is tiszteletét teszi a moziban.

Logan (2017)

James Mangold Logan című képregényfilmjét a kritikusok és a rajongók egyaránt a műfaj egyik legjobb alkotásának tartják, ami részben az érzelmes apa-lánya történetnek köszönhető. A sztori egy, az X-Menből ismert mutánsok számára kicsit sem csábító jövőben játszódik, amelyben Farkas (Hugh Jackman) száműzetésben él a mexikói határ közelében, többek között a betegségekkel terhelt Xavier professzorral (Sir Patrick Stewart) együtt.

Egy nap azonban meglátogatja őt egy titokzatos nő, aki megkéri, hogy védje meg a lányát: a gyerek nem hétköznapi képességek birtokában van, és pont emiatt el akarják fogni.

Farkas sok vívódás után egyfajta küldetésként éli meg a felkérést, és mindent megtesz azért, hogy megóvja a gyereket.

Ez is érdekelhet: The Last of Us: mekkora az esély a sorozatban látott apokalipszisre?

28 nappal később (2002)

A Trainspotting legendás rendezője, Danny Boyle filmjében egy 28 napig kómában fekvő férfi (Cillian Murphy) hirtelen felébred, és egy kihalt kórházban találja magát. Rémülten járkál fel-alá az üres londoni utcákon, míg végre találkozik egy párral: túlélőkkel, akik rettegve menekülnek valami elől. Tőlük tudja meg, hogy egy halálos vírus kevesebb, mint egy hónap alatt kipusztította a teljes lakosságot.

Nem sokkal később pedig azokkal is összefutnak, akik elől menekülni kell: az egykori lakosokkal, akik ma már a fertőzés hatására fékevesztett őrültekké, gyilkolásra kész zombikká váltak.

A majmok bolygója: Forradalom (2014)

A majmok bolygója: Forradalom egy világjárvány sújtotta társadalom túlélőit mutatja be, akik kénytelenek szövetséget kötni a szuperintelligens majmok feltörekvő társadalmával, hogy megpróbáljanak megjavítani egy vízerőmű gátját és megóvni a jövőjüket.

Ez az alku mindkét félnek előnyös lehet, azonban a terv könnyen megakadhat, hiszen súlyos ellentétek vannak a szupermajmok és az emberek között.

Legenda vagyok (2007)

Richard Matheson ikonikus sci-fi regényének adaptációját sok kritika érte, azonban Will Smith játéka, illetve a film lenyűgöző atmoszférája miatt eltekinthetünk a kisebb-nagyobb problémáktól.

A sztoriban Smith egy tudóst alakít a kietlen New Yorkban, és azt hiszi, hogy ő az utolsó élő ember egy a világon, hiszen a Földet elárasztottak a gonosz, vámpírszerű lények, aki mindent és mindenkit elpusztítottak. A tudós a történet folyamán azonban megdöbbentőbbnél megdöbbentőbb meglepetésekre bukkan.

Forrás: ScreenRant

A figyelmetekbe ajánljuk