Igen praktikus oka van, de rosszabb esetben kártevőre is gyanakodhatunk.A kutyák többsége valósággal imádja, ha megvakarják a hátuk végét, némelyik már-már transzba is esik tőle. Ha felmerült benne a kérdés, hogy mi lehet az ok, akkor a válasz már-már unalmasan egyszerű. Szimplán az állat nem tudja megvakarni testének azon részét. Így pont ugyanazt a reakciót kapjuk tőlük, mintha a hátunk közepét, amit nem érünk el, valaki fél napos viszketés után megvakarta volna nekünk.

Emellett ott található egy fontos akupunktúrás pont is, aminek stimulálásával jobban beindul a véráramlás az állat testében, csökken a fájdalom és boldogsághormonok szabadulnak fel az állatban. Ugyanakkor nem árt bolhára gyanakodni azért. A kutya farok körüli része igen kedvelt helye a bolháknak. Érdemes előtte leellenőrizni, hogy találunk-e csípéseket a kedvencünk – árulta el egy kutyamasszőr a Mel magazinnak.

Friss

A fűszerek rengeteg egészségügyi hatással bírnak

A gyömbér, kurkuma és fahéj csak néhány azon fűszerek közül, melyek jelentősen javíthatják egészségünket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 dolog, amit soha nem szabad elfelejtened, ha depresszióval küzdesz

A depresszió elszívhatja az energiánkat, üresnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ez pedig az élet minden területén megnehezít a mindennapjainkat. Vannak azonban apró lépések, amelyekkel jobban kontrollálhatjuk érzéseinket, ezzel javítva az általános közérzetünket. Ebből gyűjtöttünk össze négyet!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Íme, 3+1 ötlet a fokhagyma felhasználására

A fokhagyma antioxidánsokban és természetes antibiotikumokban gazdag egészséges zöldség. Hogyan használhatnánk fel minél sokrétűbben a hétköznapokban?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk