Nigel Slater különleges sós palacsinta receptet mutat.
Hozzávalók:
- 100 g spenótlevél
- 3 tojás
- 250 g rikotta
- 50 g sima liszt
- 2 ek reszelt parmezán
- 30 g olvasztott vaj
- bazsalikom és petrezselyem (ha lehet, friss)
- só
Elkészítés
Mossuk meg a spenótleveleket és amíg még nedvesek, közepes láng felett helyezzük őket egy nagy serpenyőbe. Fedjük le szorosan fedővel, és hagyjuk a leveleket egy-két percig saját gőzükben főni. Ezután forgassuk át a spenótot és főzzük további egy percig. Vegyük le a tűzről a zöldeket és csepegtessük le róluk a levet.
Válasszuk szét a tojásokat, tegyük a fehérjéket egy nagyobb edénybe, majd verjük fel őket. A tojássárgákhoz keverjük hozzá a rikottát, majd adjuk hozzá a lisztet
Válasszunk szét 3 tojást, tegyük a fehéreket egy olyan edénybe, amely elég nagy ahhoz, hogy felverjük benne őket. Keverjük hozzá a rikottát a tojássárgájához, majd adjuk hozzá a lisztet, parmezánt és olvasztott vajat. Ezután vágjuk apróra a bazsalikomot és a petrezselymet, keverjük a masszába és ízesítsünk kevés sóval. A spenótot vágjuk apróra.
A tojásfehérjét, miután felvertük, keverjük az apróra vágott spenóttal együtt a rikottás masszához. Közepes láng felett olvasszunk fel egy kevés vajat egy tapadásmentes serpenyőben. Néhány perc alatt süssük készre a palacsinták mindkét oldalát.
Ezeket szedjük ki egy tányérra és tálaljuk őket tejföllel. Ehetjük őket sült gombával, koktélparadicsommal és salátalevelekkel is.
(Forrás: Guardian)