Egyre gyakrabban halljuk, hogy a koronavírus okozta kényszerű otthoni munkavégzés és az ezzel együtt járó mozgáshiányos életmód valós rizikótényezője lett az elhízás is. Az életmódváltáshoz azonban sosincs késő!
A mozgás mellett a kiegyensúlyozott táplálkozás is nagyon fontos. Sokkal élvezetesebb a főzés, ha változatos, mégis egyszerű ételeket készítünk, ezáltal nem csak a ruháinkat gombolhatjuk újra, de a nyári terveinket is. Ebben segít most a Herbalife Nutrition új, már Magyarországon is elérhető szakácskönyve, amelyben Rachel Allen, a sokak által jól ismert ír sztárséf működött közre.
Gulyásleves, lecsó és túrós palacsinta, újragondolva
Hívogató borító
Fotó: Herbalife
A szakácskönyv segítségével új lendülettel ugorhatunk neki az egészséges életmódnak és szabadulhatunk meg az otthon töltött hetek alatt felszedett kilóktól. A recepteket itthon elsőként olyan ismert hölgyek próbálták ki, mint Vasvári Vivien (Nyerő páros, Feleségek luxuskivitelben), Marton Adrienn (Adri's kitchen) és Jilly Krisztina (Éjjel-nappal Budapest, A konyhafőnök). A könyv 80 jellegzetes nemzetközi receptből válogat, köztük három jól ismert magyar étel is szerepel: a gulyásleves, a lecsó és a túrós palacsinta.
Egészséges nemzetközi receptek és új kreációk
A magyar konyha remekei mellett az olvasók felfedezhetik a nemzetközi ízek egészséges változatait is: a spanyol gazpachotól a norvég ropogós kenyéren át a falafelig és dél-afrikai Herbalife csokiig. Minden egyes receptet a cég kutatási és fejlesztési csapata nézett át és tesztelt le a vállalat saját laboratóriumában. A recepteket gondosan válogatták össze, azért, hogy az elkészített ételek egyszerre legyenek finomak és feleljenek meg a táplálkozási igényeknek.
Több népszerű influenszer is tesztelte a recepteket
A receptek kipróbálásához Vasvári Vivien is kedvet kapott, a receptkönyvből ő a pizzát készítette el.
„Nagyon büszke vagyok magamra, mert bár főzni jól megtanított anyukám, még sosem sütöttem pizzát, főleg olyat nem, ami még egészséges is. A recept nagyon egyszerű és nem ez az utolsó, amit elkészítek a szakácskönyvből."
– mondta a tapasztalatairól.
A receptek között Marton Adrienn is válogatott. Adri a YouTube csatornáján mutatta be a kedvenc receptjét a könyvből, nagyi almáspitéjét holland módra:
„Bár az alma egy tipikusan őszi és téli gyümölcs, annyira finom, hogy nem érdemes elfeledkezni róla a nyári gyümölcskavalkádban sem. Ez az egészséges és gyors desszert nagyszerű a hétvégére, amit nyugodtan fogyaszthatsz egy kellemes vasárnapi ebéd után."
Jilly Kriszti a könyv egyik hazai receptjét, a gulyáslevest készítette el:
„Szeretem a hazai ízeket, ugyanakkor figyelek arra is, hogy egészséges legyen, amit készítek. Így külön örültem, amikor láttam, hogy a recepthez szükséges termék nem csak antioxidáns hatású, de magas fehérjetartalma miatt testsúly-kontrollhoz is kiváló."