amerikai palacsinta erdei gyümölcsökkel

Az amerikai palacsinta napjaink egyik legközkedveltebb desszertje (vagy akár reggelije), amit pofon egyszerű elkészíteni. A vegán verziója szintén isteni, így azok is fogyaszthatják, akik elzárkóznak vagy éppenséggel nem ehetnek állati eredetű összetevőket. Csupán pár összetevőre van szükségünk, ezek pedig bármelyik háztartásban megtalálhatóak.


Hozzávalók:

  • 125 g liszt
  • 2-3 evőkanál cukor ízlés szerint
  • 1 evőkanál sütőpor
  • Fél teáskanál só
  • 240 ml növényi tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál almaecet

Egy tálba tegyünk bele a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot, majd keverjük össze. Egy másik tálba pedig a nedves összetevőket, a növényi tejet és az almaecetet vegyítsük.

A folyékony keveréket adjuk a szárazhoz és dolgozzuk el csomómentesre. A tésztát pihentessük körülbelül 5-8 percig, hogy az almaecet dolgozni tudjon és felfújja azt. Tetszőleges adagokban, serpenyőben, kevés olajon hagyjuk megsülni, ha a tetején buborékok jelennek meg, fordítsuk a másik oldalára. Ha aranybarnára sült vegyük ki a serpenyőből és kész is. Juharsziruppal, gyümölcsökkel tálalhatjuk.

A figyelmetekbe ajánljuk