Az enchiladas egy kukorica-tortillába töltött húsos étel. Eredetileg a mexikói konyhából származik, és különböző hozzávalókkal töltik, többek között húsokkal, sajttal, babbal, burgonyával és zöldségekkel. Ezeket pedig chili alapú, illetve sajtszószokkal öntik nyakon. A jó hír, hogy ezt te is könnyedén elkészítheted a konyhádban!
Hozzávalók:
- 10 tortilla
- 50 dkg főtt csirke (ez egy csirkés változat, de lehet marhahúsos is)
- 1/2 fej hagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 zöld chili
- 15 dkg cheddar sajt
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1,5-2 evőkanál liszt
- 2,5 dl paradicsomszósz
- 2 kávéskanál chilipor
- 2 dl víz
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítése:
A szószhoz kis olajon pirítsuk meg a lisztet. Öntsd hozzá a vízzel elkevert paradicsomot, majd az összes többi hozzávalóval együtt főzd jól össze, körülbelül tíz percig.
Ezt követően pirítsd meg a hagymát, a fokhagymát, a chilit és a húst is kevéske olajon. Add hozzá a szósz 2/3 részét, egy kis sajtot, majd töltsd meg a tortillákat. Tedd őket kivajazott tepsibe, locsold meg a maradék szósszal, szórd meg jó sok sajttal, és süsd 10-15 percig 200 °C fokon.