enchiladas

A mexikói húsos palacsinta: a mennyei enchiladas

Az enchiladas egy kukorica-tortillába töltött húsos étel. Eredetileg a mexikói konyhából származik, és különböző hozzávalókkal töltik, többek között húsokkal, sajttal, babbal, burgonyával és zöldségekkel. Ezeket pedig chili alapú, illetve sajtszószokkal öntik nyakon. A jó hír, hogy ezt te is könnyedén elkészítheted a konyhádban!


Hozzávalók:

  • 10 tortilla
  • 50 dkg főtt csirke (ez egy csirkés változat, de lehet marhahúsos is)
  • 1/2 fej hagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 zöld chili
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 1 evőkanál olaj
Szósz:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1,5-2 evőkanál liszt
  • 2,5 dl paradicsomszósz
  • 2 kávéskanál chilipor
  • 2 dl víz
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A szószhoz kis olajon pirítsuk meg a lisztet. Öntsd hozzá a vízzel elkevert paradicsomot, majd az összes többi hozzávalóval együtt főzd jól össze, körülbelül tíz percig.

Ezt követően pirítsd meg a hagymát, a fokhagymát, a chilit és a húst is kevéske olajon. Add hozzá a szósz 2/3 részét, egy kis sajtot, majd töltsd meg a tortillákat. Tedd őket kivajazott tepsibe, locsold meg a maradék szósszal, szórd meg jó sok sajttal, és süsd 10-15 percig 200 °C fokon.

(mindmegette)

A figyelmetekbe ajánljuk