Már semmi ötleted, hogy mit készíts vacsorára vagy esetleg ebédre? Nem akarsz órákat a konyhában állni, de valami igazán ellenállhatatlan finomságra vágysz? Próbáld ki a spenótos rizottót!


Hozzávalók:

  • 200 gramm friss spenót
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 250 gramm rizottó rizs (arborio, vialone nano, carnaroli)
  • 150 milliliter fehérbor
  • 1 liter házi zöldség- vagy csirkealaplé
  • 80 gramm reszelt parmenzán
  • ízlés szerint só és bors

Elkészítése:

A spenótleveleket mossuk meg, majd csepegtessük le, nyomkodjuk ki és vágjuk vékony csíkokra. Házi készítésű zöldség- vagy csirkealaplevet melegítsük fel, míg sorra nem kerül, tartsuk melegen.

A fokhagymát és a hagymát aprítsuk fel egészen kis darabokra, majd egy nagyobb edényben olívaolaj és vaj egyvelegén pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk pár percig. Ekkor öntsük hozzá a fehérbort, és hagyjuk, hogy elpárologjon. Amennyiben ezzel kész vagyunk, következő lépés a már forró alaplé lesz. Kanalanként adagoljuk a rizshez, kevergessük, majd hagyjuk, hogy a rizs magába szívja a folyadékot. Ha a folyadék elfő, újabb kanállal tegyünk hozzá. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a spenótot, ízesítjük sóval, borssal és egy kis parmezánnal is. Ezután készre főzzük, és azonnal tálalhatjuk.

(SóBors)

A figyelmetekbe ajánljuk