Már semmi ötleted, hogy mit készíts vacsorára vagy esetleg ebédre? Nem akarsz órákat a konyhában állni, de valami igazán ellenállhatatlan finomságra vágysz? Próbáld ki a spenótos rizottót!
Hozzávalók:
- 200 gramm friss spenót
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 250 gramm rizottó rizs (arborio, vialone nano, carnaroli)
- 150 milliliter fehérbor
- 1 liter házi zöldség- vagy csirkealaplé
- 80 gramm reszelt parmenzán
- ízlés szerint só és bors
Elkészítése:
A spenótleveleket mossuk meg, majd csepegtessük le, nyomkodjuk ki és vágjuk vékony csíkokra. Házi készítésű zöldség- vagy csirkealaplevet melegítsük fel, míg sorra nem kerül, tartsuk melegen.A fokhagymát és a hagymát aprítsuk fel egészen kis darabokra, majd egy nagyobb edényben olívaolaj és vaj egyvelegén pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk pár percig. Ekkor öntsük hozzá a fehérbort, és hagyjuk, hogy elpárologjon. Amennyiben ezzel kész vagyunk, következő lépés a már forró alaplé lesz. Kanalanként adagoljuk a rizshez, kevergessük, majd hagyjuk, hogy a rizs magába szívja a folyadékot. Ha a folyadék elfő, újabb kanállal tegyünk hozzá. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a spenótot, ízesítjük sóval, borssal és egy kis parmezánnal is. Ezután készre főzzük, és azonnal tálalhatjuk.