Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nem mellesleg az egész család imádni fogja.
Összetevők:
- 2 evőkanál olaj
- 8 nagy vagy 12 kis csirkefilé
- Só és bors
- ½ teáskanál vegyes szárított fűszernövények, például oregánó, bazsalikom
- 1 nagy gerezd fokhagyma (finomra szeletelve)
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 200 ml csirkealaplé
- 100 ml tejszín
Elkészítése:
Öntsünk másfél evőkanál olajat egy tapadásmentes serpenyőbe, és tegyük közepes lángra. Szórjuk szét a fűszerkeveréket egyenletesen a csirkére, és ízesítsük alaposan. A filéket mindkét oldalukon 5-6 percig süssük, amíg aranybarnára nem sülnek. Ekkor vegyük lejjebb a hőfokot, és adjunk hozzá egy icipici olajat.
Ezt követően adjuk hozzá a fokhagymát és a paprikát a csirkefilékre, majd ismételten egyszer-kétszer forgassuk meg őket, hogy a fokhagyma és a paprika átsüljön.
Adjuk hozzá a húslevest, és hagyjuk, hogy felforrósodjon. Ezután öntsük hozzá a tejszínt, és óvatosan keverjük össze. Pároljuk egy-két percig, majd ellenőrizzük a fűszerezést. És találhatjuk is.