Isteni vacsoraötlet: aranyló csirke, fokhagymás-paprikás mártásban
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nem mellesleg az egész család imádni fogja.


Összetevők:

  • 2 evőkanál olaj
  • 8 nagy vagy 12 kis csirkefilé
  • Só és bors
  • ½ teáskanál vegyes szárított fűszernövények, például oregánó, bazsalikom
  • 1 nagy gerezd fokhagyma (finomra szeletelve)
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 200 ml csirkealaplé
  • 100 ml tejszín

Elkészítése:

Öntsünk másfél evőkanál olajat egy tapadásmentes serpenyőbe, és tegyük közepes lángra. Szórjuk szét a fűszerkeveréket egyenletesen a csirkére, és ízesítsük alaposan. A filéket mindkét oldalukon 5-6 percig süssük, amíg aranybarnára nem sülnek. Ekkor vegyük lejjebb a hőfokot, és adjunk hozzá egy icipici olajat.

Ezt követően adjuk hozzá a fokhagymát és a paprikát a csirkefilékre, majd ismételten egyszer-kétszer forgassuk meg őket, hogy a fokhagyma és a paprika átsüljön.

Adjuk hozzá a húslevest, és hagyjuk, hogy felforrósodjon. Ezután öntsük hozzá a tejszínt, és óvatosan keverjük össze. Pároljuk egy-két percig, majd ellenőrizzük a fűszerezést. És találhatjuk is.

A figyelmetekbe ajánljuk