Katy Beskow 15 perces receptje egy vegán répalepény leírását tartalmazza.


Ez a gyors és ízletes lepény tökéletes a megmaradt répa felhasználásához. Katy Beskow receptjéhez 5 perc előkészület és 10 perc főzés szükséges csupán.

Hozzávalók

  • 120g sima liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál szárított vegyes fűszer
  • ½ teáskanál só
  • 1 közepes sárgarépa, hámozva és lereszelve
  • 1 kis marék friss koriander, apróra vágva
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 100 ml víz

Elkészítés

Keverjük össze a lisztet, sütőport, sót, fűszereket egy tálban, majd keverjük bele a reszelt répát és a koriandert is. Öntsük bele a vizet is a keverékbe, hogy egy sűrű masszát kapjunk.

Ezután hevítsük fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon. Tegyünk egy-egy evőkanálnyi tésztát a forró olajba, ezekből lesznek a kis lepények. Fordítsuk meg őket 2-3 perc után, majd ugyanennyi ideig süssük a másik oldalukat is. Szedjük ki egy tányérra a kész lepényeket és tálaljuk forrón, mangós chutney-val vagy kókuszos joghurttal.

(Forrás: Guardian)

A figyelmetekbe ajánljuk