Mutatunk egy kávés ínyencséget, ami lehetne akár csak egy szimpla könnyed hab, egy sajttorta, vagy talán puding, ám valójában ezektől mind különbözik. A különlegesség Rachel Roddy receptje.
Rachel a kávékrém elkészítéséhez Bialetti Moka kávéfőzőt ajánl, melynek történetét érdekességből feltünteti írásában, melyben a recept is szerepel. A recept így szól 4-6 személyre:
- 500g rikotta sajt
- 125g porcukor
- 4 evőkanál sötét rum, konyak, vagy marsala
- 125ml eszpresszó vagy erős kávé
- Néhány szem kávébab díszítésre
A rikottát először egy nagy tálba kell tenni, majd turmixgéppel, vagy habverővel simára keverni. Ehhez jön hozzá a cukor, rum, és a kávé. A sűrű krémet újra el kell keverni, de óvatosan tegyük ezt. Ezután érdemes kis poharakba, vagy tetszés szerint tálkákba önteni őket. Nyolc órát hűtsük, majd tálalás előtt díszítsük a desszertet kávészemekkel.
A kávékrém mellé ihatunk egy kávét, tökéletesen illik hozzá.