Mutatunk egy kávés ínyencséget, ami lehetne akár csak egy szimpla könnyed hab, egy sajttorta, vagy talán puding, ám valójában ezektől mind különbözik. A különlegesség Rachel Roddy receptje.

Rachel a kávékrém elkészítéséhez Bialetti Moka kávéfőzőt ajánl, melynek történetét érdekességből feltünteti írásában, melyben a recept is szerepel. A recept így szól 4-6 személyre:

  • 500g rikotta sajt
  • 125g porcukor
  • 4 evőkanál sötét rum, konyak, vagy marsala
  • 125ml eszpresszó vagy erős kávé
  • Néhány szem kávébab díszítésre

A rikottát először egy nagy tálba kell tenni, majd turmixgéppel, vagy habverővel simára keverni. Ehhez jön hozzá a cukor, rum, és a kávé. A sűrű krémet újra el kell keverni, de óvatosan tegyük ezt. Ezután érdemes kis poharakba, vagy tetszés szerint tálkákba önteni őket. Nyolc órát hűtsük, majd tálalás előtt díszítsük a desszertet kávészemekkel.

A kávékrém mellé ihatunk egy kávét, tökéletesen illik hozzá.

Friss

10 dolog, amit tudnod kell, mielőtt kimész a Rosaliára (X)

„Hogy készül a rosé? Rózsaszín szőlőből!" Az efféle válasz ma már ritka – egyébként valóban elhangzott egy kóstolón –, a rosék töretlen népszerűségének és a minőségi termelőknek köszönhetően a fogyasztók is egyre inkább tisztában vannak ezzel a borstílussal. Az alapokat azért nem árt újra átvenni, és persze néhány csemegét is kínálunk rosészótárunkban.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Dűlőválogatás Furmint és kacsamáj – az elegáns nyári vacsora

Jó minőségű bort fogyasztani nem csak presztízs, hanem öröm is. A bor napi – természetesen mértékletes – fogyasztásának ráadásul pozitív élettani hatásai is vannak; ez élményt pedig tovább fokozhatjuk az adott borhoz tökéletesen illő ételekkel. Cikksorozatunkban arra szántuk el magunkat, hogy a gondosan válogatott borokhoz izgalmas fogásokat ajánljunk – tesszük mindezt a VinCE KLUB kiváló minőségű tételeivel. Ez itt a Borvacsora.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Krisztus előtti város maradványaira bukkantak az Adriai-tengerben

Hat és fél ezer éves újkőkori település maradványaira bukkantak horvát búvárok az Adriai-tenger legdélibb részén, Korcula sziget partjainál, a tengerszint alatt 4,5 méter mélyen.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk