Íme, egy egyszerű, cukormentes tiramisu, amely 20 perc alatt elkészül.
Hozzávalók (2 főre)
• 100 g cukormentes keksz
• 50 ml kávé
• 2 tojássárgája
• 20-25 g édesítőszer (pl. eritrit)
• 250 g mascarpone sajt
• 360 ml tejszínhab
Elkészítés
1. Mártogassuk a kekszek felét a kávéba, majd helyezzük el őket egy széles tál alján.
2. A tejszínt verjük kemény habbá, majd tegyük félre.
3. Keverjük simára a mascarponet az édesítőszerrel. Adjuk ehhez hozzá a tojássárgáját és verjük fel.
4. Tegyük hozzá a tejszínhabot is. Öntsük a keverék felét a kekszre.
5. Tegyünk a tetejére még egy adag kávéba mártott kekszet, majd öntsük rá a maradék tejszínes habot.
6. Díszítsük ízlés szerint kakaóval, vagy amivel szeretnénk.
(Forrás: Free Sweet)